Μάθανε πώς πήγαιναν καλά οι δουλειές 47χρονου συγχωριανού τους, ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας, και αφού πρώτα πυροβόλησαν εναντίον της εταιρίας του και του έκαψαν ένα φορτηγό, μετά του πουλούσαν «προστασία»! >>> 

Τελικά πήραν… μία θέση απέναντι από τον εισαγγελέα. Ο λόγος, για τρεις Έλληνες εκ των οποίων οι δύο ηλικίας 51 και 29 ετών συνελήφθησαν. Ο έτερος συνεργός τους, αναζητείται από τις Αρχές. 
Η δράση των κακοποιών, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012 όταν οι άνδρες, πυροβόλησαν δύο φορές εναντίον του κτιρίου της μεταφορικής εταιρείας του 47χρονου που βρίσκεται στην περιοχή των Μαλγάρων. 
Οι ίδιοι δράστες, τον περασμένο Μάιο για να φοβίσουν τον 47χρονο, έκαψαν ένα φορτηγό της εταιρίας του. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα της παροχής προστασίας στην επιχείρηση, ζητούσαν εκβιαστικά από τον 47χρονο, διάφορα χρηματικά ποσά. 
Τα χρηματικά ποσά που ζητούσαν ξεκινούσαν από τις 100.000 ευρώ, αλλά έπειτα από «παζάρια» με τον 47χρονο τα κατέβασαν στις 10.000ευρώ. 
Ο 47χρονος, κατήγγειλε στο Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τα παραπάνω περιστατικά και στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί συνελήφθη αρχικά ο 51χρονος στην περιοχή του Εύοσμου, ο οποίος εμφανίσθηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να παραλάβει από τον 47χρονο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 5.000 ευρώ, που συμπλήρωναν το ποσό που είχαν συμφωνήσει αρχικά, θα τα έδινε υποτίθεται ο 47χρονος σε άλλη χρονική στιγμή. 
Λίγο αργότερα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Μαλγάρων και ο 29χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ινδική κάνναβη συνολικού βάρους 25 γραμμαρίων. 
Σε βάρος των 2 δραστών που οδηγήθηκαν εν όποιον του εισαγγελέα, και του έτερου συνεργού τους, σχηματίστηκε δικογραφία, για τις κατά περίσταση κατηγορίες της «εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση», «σύστασης και συμμορίας», «εμπρησμό», παράβαση του νόμου «περί όπλων» και παράβαση του νόμου «περί ναρκωτικών».