Κρίμα... Η εθνική μας ομάδα θα μπορούσε να είχε φύγει νικήτρια από την πρεμιέρα του Euro 12, αν... Αν έμπαινε το πέναλτι του Καραγκούνη, αν έπαιζε σύμφωνα με τις δυνατότητές της στο πρώτο μέρος, αν ο Φορτούνης ήταν μισό βήμα πιο πίσω στη σέντρα που έκανε, αν ο Χαλκιάς έκανε μια διαφορετική έξοδο στο γκολ των Πολωνών... >>>

Γενικά, όμως, το εθνικό μας συγκρότημα τα πήγε πολύ καλά για το δεύτερο 45λεπτο. Μας πρόσφερε ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις και μας έκανε να πιστέψουμε ότι το θαύμα μπορεί να γίνει και δεύτερη φορά...



Εκεί που "πονούσε" η εθνική ήταν στον επιθετικό ρόλο των δύο ακραίων αμυντικών. Τοροσίδης και Χολέμπας δεν τα πήγαν καλά στην επίθεση και ήταν μέτριοι στην άμυνα. Εξάλλου το γκολ των Πολωνών προέρχεται και από την κακή έξοδο του Χαλκιά και από την ελεύθερη σέντρα που προηγείται, κάτι που έφερε πανικό στην άμυνα και δυο Πολωνούς ελεύθερους στην περιοχή μας.



Όσο για τη διαιτησία του Ισπανού Κάρλος Βελάσκο Καρβάλιο, τι να πούμε... Υπεραυστηρή η δεύτερη κίτρινη στον Παπασταθόπουλο, που μας έφερε να αγωνιζόμαστε με 10, πεντακάθαρο το πέναλτι υπέρ μας που προηγήθηκε. Στο πρώτο μέρος ήταν ντεφορμέ -όπως και η εθνική μας- ανέβηκε στο β και σφύριξε, επιτέλους, αυτά που έβλεπε...



"Σήμερα έπρεπε να μη χάσουμε. Αυτό κάναμε σήμερα. Πήραμε έναν βαθμό, που μας κρατάει ζωντανούς", δήλωσε, μετά το παιχνίδι, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που ήταν μακράν ο καλύτερος της εθνικής μας στην πρεμιέρα με την Πολωνία.



Γενικά οι παίκτες της εθνικής μας πήγαν καλά. Και για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος, ο Χαλκιάς έβγαλε ένα σουτ στην αρχή του αγώνα που, αν κατέληγε στα δίκτυα, θα κλαίγαμε απόψε... Όσο για τον Καραγκούνη, μπορεί να έχασε το πέναλτι, αλλά ήταν συγκινητική η προσπάθειά του.

Η ταυτότητα του αγώνα

  • Πόλη: Βαρσοβία (Πολωνία)
  • Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Βαρσοβίας
  • Διαιτητής/ Βοηθοί: Καρμπάγιο (Ισπανία)/ Φερνάντεθ (Ισπανία), Χιμένεθ (Ισπανία)
  • Καιρός: Ασθενής βροχή

Πολωνία (Σμούντα): Στσένσι, Πίστσεκ, Βασιλέβσκι, Περκίς, Μπενίς, Πολάνσκι, Μουράβσκι, Μπλάστσικόβσκι, Ομπράνιακ, Ρίμπους (69' Τίτον), Λεβαντόβσκι.

Ελλάδα (Σάντος): Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος (35' λ.τρ. Κυρ. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μανιάτης, Νίνης (46' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς, Γκέκας (68' Φορτούνης).

  • Κίτρινες κάρτες: Παπασταθόπουλος (35', Ελλάδα), Χολέμπας (45+', Ελλάδα), Καραγκούνης (54' Ελλάδα)
  • Κόκκινες κάρτες: Στσένσι (69', Πολωνία)-Παπασταθόπουλος (44', Ελλάδα)
  • Σκόρερ: Λεβαντόβσκι (17', Πολωνία)-Σαλπιγγίδης (51', Ελλάδα)