Τετραμελής αντιπροσωπεία από το πρωθυπουργικό γραφείο του κ. Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργείου παιδείας της Τουρκίας επισκέφθηκε την Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας – Θράκης για να την ενημερώσει για το πρόγραμμα «Σπουδές στην Τουρκία».
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά τις Βαλκανικές χώρες και σκοπό έχει να παροτρύνει νέους και νέες για σπουδές προπτυχιακές, μεταπτυχιακές ή διδακτορικές στα 400 πανεπιστήμια της Τουρκίας. Οι σπουδές έχουν τη μορφή υποτροφίας, με ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, μηνιαία επιδότηση κλπ. Προϋπόθεση είναι, να μην έχει τουρκική υπηκοότητα ο νέος ή η νέα. Αφού συμπληρωθεί η αίτηση στο παρακάτω link θα υπάρξει και συνέντευξη του υποψηφίου. Τα Ιμβριακά Σωματεία (Ι.Ε.Μ.Θ. και Σ.Ι.Α.) θα στείλουν συστατικές επιστολές για την καλύτερη διευθέτηση της διαδικασίας. Περισσότερες και πιο λεπτομερείς πληροφορίες στο http://www.turkiyeburslari.gov.tr καθώς και στα γραφεία της Ι.Ε.Μ.Θ.
Η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας – Θράκης χαιρετίζει την κίνηση από την πλευρά του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογάν, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς νέους συμπατριώτες μας να σπουδάσουν με ελάχιστα χρήματα στη γειτονική μας χώρα . Η συγκεκριμένη ενέργεια, το άνοιγμα του Σχολείου στην Ίμβρο, το άνοιγμα τελωνείου στην Ίμβρο, μας γεμίζουν αισιοδοξία και μας αφήνουν να ελπίζουμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον στο γενέθλιο τόπο μας.