Αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν καταλήξει σε συμφωνία να επεξεργαστεί κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο που θα αποφάσιζε η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, δήλωσαν >>>
στο πρακτορείο Reuters σήμερα δύο στελέχη της ευρωζώνης που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Στη συμφωνία αυτή κατέληξε η ομάδα εργασίας της ευρωζώνης (Eurogroup Working Group) σε ωριαία τηλεδιάσκεψη που έγινε στις 4 ώρα Ελλάδος τη Δευτέρα. Πέρα από τη σχετική επιβεβαίωση των δύο αξιωματούχων, το Reuters είδε σημειώσεις από αξιωματούχους ενός κράτους-μέλους στο οποίο περιγράφονται κάποια από τα μέτρα που θα έπρεπε να εξεταστούν σχετικά.
To Eurogroup Working Group συμφώνησε, κάθε κράτος της ευρωζώνης ξεχωριστά να προετοιμάσει ένα σχέδιο ανάγκης για τις πιθανές συνέπειες μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ", είπε ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης με γνώση του τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη.
Τίποτα δεν έχει προετοιμαστεί μέχρι στιγμής σε επίπεδο ευρωζώνης από το φόβο μήπως διαρρεύσει", συμπλήρωσε.
Την ίδια στιγμή η γερμανική "Ντι Τσάιτ" αναφέρει σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δημιουργήσει μια ομάδα κρίσης για να διαχειριστεί ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, μετά τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα. Η εβδομαδιαία εφημερίδα αναφέρει πως επικεφαλής της ομάδας είναι ο Γεργκ Άσμουσεν, ένας Γερμανός διευθυντής της ΕΚΤ, ο οποίος έχει υποβαθμίσει αναφορές ότι η ΕΚΤ προετοιμάζεται για μια έξοδο της Ελλάδας. Προσθέτει πως η γερμανική κεντρική τράπεζα, η Μπούντεσμπανκ, έχει δημιουργήσει μια παρόμοια ομάδα. Τόσο η ΕΚΤ όσο και η Μπούντεσμπανκ αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία όταν τους το ζήτησε το Γερμανικό Πρακτορείο.