Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Θεσσαλονίκη 1912-2012", το τμήμα Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, δίνει την ευκαιρία σε παιδιά 8-12 ετών να "διανυκτερεύσουν" για μια νύχτα σε κάποιο μουσείο της πόλης. >>>


Μετά την επιτυχία και τη μεγάλη απήχηση του προηγούμενου χρόνου, το πρόγραμμα επανέρχεται και φέτος από το Μαίο - Δεκέμβριο 2012. 
Μαζί με τα παιδιά θα βρίσκονται ειδικοί μοιυσειοπαιδαγωγοί που θα πραγματοποιήσουν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις εκάστοτε ηλικίες και ανάλογα με την ιδιότητα του κάθε μουσείου. Το πρόγραμμα θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού θα περιλαμβάνει αφηγήσεις παραμυθιών, παραστάσεις κουκλοθεάτρου και άλλα. 

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες και ζεστά και άνετα ρούχα, ενώ οι γονείς αστυνομική ταυτότητα και θα υπογράψουν υπευθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους. 

Στις προσεχείς διανυκτερεύσεις στις 18 Μαίου στο Πολεμικό Μουσείο και στις 25 Μαίου στο "Νόησις - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας", οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν από τις 8 Μαίου. 

Για τις υπόλοιπες διανυκτερεύσεις, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση από το Δήμο Θεσσαλονίκης. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν έως και τρεις συμμετοχές στις δράσεις και μόνο τηλεφωνικά, στο 2310228243.
Δέσποινα Χατζηζαχαριά