Με παιχνίδια, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης γέμισαν τα σπιτάκια του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, σκορπίζοντας χαμόγελα στους λιλιπούτειους ενοίκους του. >>>
Τα δώρα στα παιδιά προσέφεραν τα μέλη της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Πολίτες σε Δράση» στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, σε μια προσπάθεια να συνδράμουν το Παιδικό Χωριό.
Τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχθηκαν όλα τα παιδιά και το διοικητικό συμβούλιο του χωριού, το οποίο τους ξενάγησε στους χώρους και τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του Παιδικού Χωριού αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών και η ικανοποίηση του δ.σ. του χωριού για την κίνηση αγάπης αποτέλεσαν την ανταμοιβή των στελεχών της δημοτικής παράταξης, της πρώτης στη Θεσσαλονίκη που το επισκέφθηκε. «Το χαμόγελο των παιδιών από την επίσκεψη και τα δώρα που τους προσφέραμε ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να εισπράξουμε. Η παράταξή μας προχώρησε σε μια κίνηση αγάπης, την οποία καλό θα ήταν να μιμηθούν και άλλοι» τόνισε ο επικεφαλής της Γιώργος Κυριλλίδης. Μάλιστα ο ίδιος μιλώντας στους υπευθύνους του Παιδικού Χωριού κάλεσε τους πολίτες και τους φορείς της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν και να συνδράμουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο δύσκολο έργο του χωριού, λόγω και της μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζει το Παιδικό Χωριό του Φιλύρου.
Στο μεταξύ τα μέλη της παράταξης «Πολίτες σε Δράση» επισκέφθηκαν προ ημερών και το δημοτικό σχολείο του Δενδροποτάμου, προκειμένου να διανείμουν φρούτα και άλλα τρόφιμα στους μαθητές και τους γονείς τους, που ως επί το πλείστον αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η δημοτική ομάδα δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα πυκνώσει τις επισκέψεις της στην περιοχή, η οποία, όπως ανέφεραν οι δημοτικοί σύμβουλοι, παραμένει απομονωμένη στη δυτική Θεσσαλονίκη.