ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Σκληρές κόντρες επιφυλάσσει η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η οποία άρχισε στις 15.30 και συνεχίζεται ως αυτήν την ώρα (μεταδίδεται από την TV100). >>>


Το θέμα της κόντρας έχει να κάνει με την καθημερινότητα της πόλης. Ο (πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α Θεσσαλονίκης και) επικεφαλής της παράταξης "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη", Κώστας Γκιουλέκας, αναφέρθηκε, με βαρείς χαρακτηρισμούς, στο θέμα της καθαριότητας. Επεσήμανε ότι η διοίκηση προωθεί ρύθμιση να αποφασίζει ο δήμαρχος πότε να παρέχει τη δυνατότητα αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιωτικές εταιρίες, την οποία χαρακτήρισε αδιανόητη και υπογράμμισε πως, ενάμιση χρόνο μετά, ο δήμαρχος παραδέχτηκε πως απέτυχε και στον τομέα σκουπίδια και στον τομέα της πάταξης του παρεμπορίου.

Την ώρα που τοποθετούνταν ο κ. Γκιουλέκας παρενέβη και τον διέκοψε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν, τον οποίο, όμως, παρέπεμψε στη δική του τοποθέτηση ο προεδρεύων.

Ο επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη" (και υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές με τους Οικολόγους Πράσινους) Χρήστος Μάτης επεσήμανε το δημοσίευμα του protagon.gr, που προτείνει για... πρωθυπουργό τον Γιάννη Μπουτάρη, χαρακτηρίζοντας την ως τώρα παρουσία του "ρηξικέλευθη αδιάφθορη και δημοκρατική". Όπως είπε ο κ. Μάτης "ο ίδιος ο δήμαρχος είχε το κουράγιο να παραδεχτεί ότι η διοίκηση δεν επέτυχε να λύσει το κυκλοφοριακό και την καθαριότητα. Κρίνει, λοιπόν, το δήμαρχο ως ικανό να κάνει περισσότερα πράγματα, ενώ ο δήμαρχος έχει παραδεχτεί ότι δεν μπορεί. Ας κάνει, επιτέλους, ο καθένας, τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί", κατέληξε.

Ανανέωση 18.31

Στην απάντησή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διευκρίνισε ότι αυτό που είχε πει για τα σκουπίδια ήταν ότι η διοίκηση απέτυχε σχετικά με όσα είχε πει προεκλογικά. Μίλησε για ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας.

Στη συνέχεια, ξέσπασε κόντρα για το θέμα των υπαλλήλων, με τον Χρ. Μάτη. Ο κ. Μπουτάρης είπε πως "δεν μπορεί να απολύσει" υπαλλήλους και θα πορευτεί κάτω από αυτό το καθεστώς. Και ζήτησε από τον δημοτικό σύμβουλο να του πει ευθέως αν είναι υπέρ ή κατά των απολύσεων.

Ο επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη" απάντησε πως, με τη θέση του να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις των οκταμηνιτών, ουσιαστικά έχει απαντήσει...

Στην έναρξη της συνεδρίασης έγινε συζήτηση για το θέμα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, καθώς μέλη του Ανοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική και της Επιτροπής Αγώνα απο την Ιερισσό πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Το θέμα συζητήθηκε μετά από αίτημά τους..