Την Τετάρτη, αρχικά συννεφιά θα καλύπτει τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα και βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα σημειωθούν σε περιοχές της ανατολικής Θράκης, στην Μακεδονία, στην Θεσσαλία και σε τμήματα της Εύβοιας. >>>Μέχρι το μεσημέρι, νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, προβλέπονται σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη, όπου ο καιρός θα είναι πιο ανοιχτός. Η ατμοσφαιρική αστάθεια θα προκαλέσει, τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες, μπόρες στα ορεινά όλης της χώρας, με μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου στις πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10..27 στα βόρεια και δυτικά και δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί μέχρι τοπικά 6 μποφόρ και στο Κρητικό πέλαγος δυτικοί ασθενείς.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, που το μεσημέρι, πρόσκαιρα, θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές στα βόρεια και δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16...28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα είναι ασθενείς και στον Ευβοϊκό βόρειοι, σε εντάσεις 4-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπεται συννεφιά και βροχές με πιθανότητα καταιγίδας στα γύρω ορεινά. Στην Χαλκιδική θα επικρατούν παρόμοιες συνθήκες και κατά τόπους αναμένονται μεγάλα ύψη βροχόπτωσης. Ο καιρός θα βελτιωθεί αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14...26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα είναι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και το μεσημέρι θα υποχωρήσουν.