Έγινε κι αυτό: Σκοπιανός δραπέτης των φυλακών, γνωστός για τη δράση του στο εμπόριο ναρκωτικών, έκλεψε νταλίκα από ομοεθνή του, που ήταν σταθμευμένη στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και ζητούσε... 25.000 ευρώ για να την επιστρέψει! >>>


Έκπληκτος ένας Σκοπιανός νταλικέρης δέχτηκε, στις 25 Μαΐου 2012, ένα sms στο κινητό του, με το οποίο ομοεθνής του τον... ενημέρωνε πως του είχαν κλέψει το φορτηγό κι αν ήθελε να το πάρει πίσω έπρεπε να δώσει 25.000 ευρώ. Ο νταλικιέρης κατέφυγε στην αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη κι άρχισαν οι έρευνες. Διαπιστώθηκε πως δράστης ήταν ένας 41χρονος Σκοπιανός, μαζί με άλλον έναν ομοεθνή του.

Αμέσως άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Η κλεμμένη νταλίκα εντοπίστηκε σε αποθήκη 25χρονου Έλληνα, στην Κρηστώνη Κιλκίς. Μέσα σε λίγες ώρες, χθες, 26 Μαΐου 2012, είχαν συλληφθεί και ο ιδιοκτήτης της αποθήκης (για κλεπταποδοχή) και ο 41χρονος Σκοπιανός.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο 41χρονος είχε δραπετεύσει από φυλακές στη Γευγελή των Σκοπίων. Εκεί κρατούνταν για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης οπίου. Στην κατοχή του είχε διάφορα πλαστά έγγραφα, όπως βουλγάρικα πιστοποιητικά, ελληνική άδεια οδήγησης και... ιταλική ταυτότητα! Έτσι, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για εκβίαση, κλοπή, πλαστογραφία πιστοποιητικών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Ο 25χρονος ιδιοκτήτης της αποθήκης κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Σε βάρος του Σκοπιανού εκκρεμούσε αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol από το 2005, σύμφωνα με την οποία αναζητείται να συλληφθεί, ύστερα από απόδρασή του από φυλακές στη Γευγελή Σκοπίων το 2004, όπου κρατούταν για παράνομη παραγωγή και εμπορία ναρκωτικών και λοιπών παραισθησιογόνων ουσιών.

Το κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επίσης, κατασχέθηκαν έξι πλαστά έγγραφα Ελληνικών και Βουλγαρικών Αρχών και δυο κινητά τηλέφωνα που κατείχε ο 41χρονος.

Οι δύο συλληφθέντες (41χρονος αλλοδαπός, καθώς και ο 25χρονος ιδιοκτήτης της αποθήκης που βρέθηκε το όχημα), θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ενώ αύριο ο 41χρονος θα οδηγηθεί και στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό του συνεργού του στην διάπραξη της κλοπής του οχήματος.