Ηλιόλουστο και ζεστό θα είναι το σαββατοκύριακο σε όλη σχεδόν τη χώρα, με εξαίρεση περιοχές της βόρειας Ελλάδας όπου προβλέπεται και λίγη συννεφιά. >>>Η νέα βδομάδα θα έρθει αρχικά με καλοκαιρινή διάθεση, καθώς από την Δευτέρα το θερμόμετρο θα αγγίξει και πάλι τους 30-32 βαθμούς Κελσίου. Στα μέσα της εβδομάδας, όμως, το κλίμα θα θυμίζει περισσότερο άνοιξη, καθώς αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο θα επικρατεί ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές ώρες, νεφώσεις και τοπικές σύντομες βροχές αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα ορεινά αυτών των περιοχών. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές και θα κυμανθεί από 10..29 στα βόρεια, από 9..26 στα δυτικά και θα φτάσει τους 30 βαθμούς τοπικά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι 26 στη νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι βορειοδυτικοί 4-5 και στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν σε ασθενείς εντάσεις και μόνο στα νότια τμήματα θα φτάσουν τα 6 και πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ.
ΑΤΤΙΚΗ
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και ζεστός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15..30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Σαρωνικό θα είναι δυτικοί - βορειοδυτικοί 3-4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις με σύντομες ασθενείς βροχές προβλέπονται στα ανατολικά τμήματα του νομού το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14...29 βαθμούς Κελσίου. Στον Θερμαϊκό θα πνέουν ήπιοι μεταβλητοί άνεμοι 2-4 μποφόρ.
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Την Κυριακή αναμένονται το μεσημέρι νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ενδεχομένως να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές το σκηνικό θα είναι ηλιόλουστο, με ψηλές θερμοκρασίες μέχρι 29-30 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να πνέουν σε δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, μέχρι 6 μποφόρ στα νότια.
Η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει με ήλιο και ανοιξιάτικες μεσημεριανές μπόρες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι, καθώς ο υδράργυρος φαίνεται να ανεβαίνει και πάλι στους 30-31 και, τοπικά, 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις μέχρι 5 και, τοπικά στα Δωδεκάνησα, 6 μποφόρ.