Ταράζει πάλι τα νερά ο Θόδωρος Πάγκαλος που επικρίνει με δεικτικό τρόπο τους πολιτικούς που δεν φορούν γραβάτα σε τηλεοπτικές εμφανίσεις. >>>Τους χαρακτηρίζει ψηφοθήρες και Μαυρογυαλούρους, ενώ μέσω ίντερνετ παραπονείται οτι το κόμμα του τον εγκατέλειψε. Εκείνος πάντως ζητά συνέδριο που θα καθορίσει την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ και εκλογή της ανάλογης ηγεσίας.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Ούτε και τώρα που παραιτήθηκε από την πολιτική και συχνά πυκνά οι δηλώσεις του προκαλούν ποικίλα συναισθήματα αντιδράσεις και μειδιάματα. Από το «Μαζί τα Φάγαμε» μέχρι το «Γραβάτας εγκώμιον» που υπογράφει στην εφημερίδα τα «Νέα», ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αυτή τη φορά σχολιάζει τα πολιτικά ενδυματολογικά ήθη και όσους πολιτικούς αποφεύγουν να φορούν γραβάτα όπως παλιά, επειδή όπως λέει θέλουν να μαζέψουν ψήφους.

« Οι άρρενες εκπρόσωποι κομμάτων σε όλα χωρίς εξαίρεση τα πάνελ της εποχής είναι ξεκούμπωτοι και καμιά γραβάτα δεν καλύπτει τους χυδαίους, μαλλιαρούς, ιδρωμένους, με σπυράκια, εν πάσει περιπτώσει κάθε είδους σβέρκους και λαιμούς τους», τονίζει στα Νέα ο Θόδωρος πάγκαλος.
 
Ο πρώην αντιπρόεδρος, τώρα που είναι εκτός κυβέρνησης και εκτός πολιτικής, προφανώς μπορεί και μιλάει με μεγαλύτερη άνεση πάντα με τον δικό του τρόπο και με αφορμή την απόρριψη της γραβάτας, επιτίθεται σε πρώην υπουργούς με δεκαετίες, που πέταξαν όπως λέει πολύ εκκωφαντικά, στον αέρα το ντεκολτέ τους για να μαζέψουν ψήφους.

« Φτού σας μπαγάσηδες. Μαυρογυαλούροι! Φτού σας ψηφοθήρες και γλειόδεις λαοπλάνοι!», λέει χαρκτηριστικά.

Και αφού ο κ. Πάγκαλος φτύνει κατ' αυτόν τον τρόπο τους πρώην συναδέλφους του, τους οποίους αποκαλεί Μαυρογιαλούρους, τώρα που δεν ασχολείται με την πολιτική και του μένει άφθονος ελεύθερος χρόνος, το διαδίκτυο φαίνεται πως είναι για τον ίδιο μια από τις αγαπημένες του συνήθειες.

Την τελευταία φορά είχε γράψει μην φανταστείτε, τα «καλύτερα» στο Τουίτερ, για τον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα τουίταρε για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ο κ. Πάγκαλος ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό το εξής σχόλιο: «Όλα τα κόμματα- και το ΠΑΣΟΚ- δεν λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Το κόμμα μου με εγκατέλειψε τελείως από τη στιγμή που εγκατέλειψα τη βουλή.»
 
Και αμέσως μετά ζήτησε να διεξαχθεί συνέδριο, ώστε όπως αναγράφει: «να προσαρμόσουμε τις δομές και την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ στον 21ο αιώνα και να εκλέξουμε και την ανάλογη ηγεσία».

Με άλλα λόγια ο κ. Πάγκαλος ζητάει σεβασμό σε όσους έχουν ενδυματολογικές ανησυχίες αφού όπως αποκαλύπτει στο άρθρο του, "ένα κόμμα γραβάτας αν εμφανιζόταν θα τον δελέαζε αφάνταστα". Όσο για τα περί εκλογής νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ ,και τις αιχμές του για τους πρώην συναδέλφους του, ο Θόδωρος Πάγκαλος φαίνεται ότι τις αποφάσεις του τις έλαβε: αρθρογράφος, σχολιαστής, άνθρωπος των Sosial Media και των κοινωνικών δικτύων «Twitter», και «Facebook» δεν κρατάει μυστικό το ενδιαφέρον του για τη νέα του ασχολία.

« Περνάω υπέροχα με το twitter. Έχω πολιτική ανατροφοδότηση. Και θα συνεχίσω να κάνω twitte», έγραψε στο «Twitter».

Σίγουρα λοιπόν ο Θόδωρος Πάγκαλος ανάλογα και με τη διαδρομή του, έχει πολλά ακόμη να γράψει.