Οι επιχειρηματίες κατά καιρούς σκαρφίζονται διάφορα «κόλπα» για να καταλάβουν δημόσιο χώρο χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο στον τοπικό δήμο, όπως διαβάσαμε σήμερα στο ένθετο Metronews της εφημερίδας Metrosport. Διαβάστε τι έγραψε η εφημερίδα: >>>
Οι φωτογραφίες είναι από γνωστό ψητοπωλείο στη Κούσκουρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο εν λόγο ιδιοκτήτης, γνωστός Θεσσαλονικιός κάτοικος του κέντρου, στάθμευσε και κλείδωσε δύο τρίκυκλα ποδήλατα – παγωτατζή, που τα χρησιμοποιεί ως …τραπεζάκια για τους πελάτες του οβελιστηρίου του! Το πρόβλημα είναι ότι τα ποδήλατα – τραπεζάκια καταλαμβάνουν μόνιμα χώρο ελεύθερης στάθμευσης μοτοσικλετών και φυσικά όπως γίνεται κατανοητό ουδείς από τη δημοτική αστυνομία που …κόπτεται για τη παράνομη στάθμευση, όπως άλλωστε και ο δήμαρχος Μπουταρης.

Τώρα βέβαια δεν θέλω να υποθέσω κάτι, αφού το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από το σπίτι του κυρίου Μπουτάρη, δηλαδή είναι γειτονία και θεωρώ απίθανο ο δήμαρχος να μην είδε τη ….μικρή αυτή παρατυπία! Και μάλιστα τα δύο ποδήλατα είναι και δεμένα με αλυσίδες στα πασαλάκια του δήμου. Στον χώρο που καταλαμβάνουν τα δύο τρίκυκλα ποδήλατα στερούν τη στάθμευση από τέσσερις τουλάχιστον μηχανές. Αν λοιπόν ο δήμαρχος γείτονας δεν είδε τη μικρή αυτή παρατυπία καλό θα είναι αν την δει ή να στείλει τους δημοτικούς αστυνομικούς να διαπιστώσουν τη νομιμότητα της πράξης αυτής!


Συμφωνά με πληροφορίες του SN το μεσημέρι μεικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας προχώρησε σε έλεγχο και σχημάτισε έκθεση. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν επεβλήθει πρόστιμο η αν μετακινηθήκαν από τη θέση τους τα ποδήλατα.