Πλημμύρισε ο κάμπος της Ημαθίας από τις ισχυρές νεροποντές χθες και σήμερα. Χωράφια πλημμύρισαν, η γέφυρα στην Μελίκη του δήμου Αλεξάνδρειας καλύφθηκε από νερά και κινδύνεψαν ποιμνιοστάσια. >>>

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ξ καταστροφή σε καλλιέργειες ήταν μεγάλη. Οι αγρότες έφτασαν σε απόγνωση και εκλιπαρούν την πολιτεία να συγκαλέσει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, τις αρμόδιες επιτροπές της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να γίνει καταγραφή των ζημιών. 
Χαρακτηριστικό είναι το tweet γεωργού από την Ημαθία, του Νίκου Λιολιόπουλου: ''Εγώ έχασα ένα χωράφι 85 στρεμμάτων. Η καταστροφή είναι αδιανόητη. Ζούμε ένα δράμα'', έγραψε στο λογαριασμό του.
Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι στο χωριό Μελίκη: Φράγμα της περιοχής έσπασε και τα νερά κάλυψαν τα χωράφια, αλλά και τη γέφυρα της επαρχιακής οδού Νάουσας - Μελίκης!



Τόσο νερό έπεσε το μεσημέρι του Σαββάτου, που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χείμαρρους που παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους, ενώ η Αράπιτσα "φούσκωσε" και δημιούργησε ορμητικά ρυάκια μέσα στο πάρκο της περιοχής, στη Νάουσα.

Κυρίως καταστράφηκαν καλλιέργειες βαμβακιού και ροδάκινου. Τα ορμητικά νερά απείλησαν κτηνοτροφικές μονάδες σε όλη την περιοχή.