Στην κορυφή της προτίμησης των Βούλγαρων τουριστών κατετάγη η Ελλάδα για το τετραήμερο της Πρωτομαγιάς. Ήρθαν πάνω από 85.000 άτομα. >>>


Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα που βουλγαρικού τύπου, που βασίζονται σε στοιχεία τα οποία αφορούν στη διάβαση οχημάτων από τα συνοριακά περάσματα Ελλάδος-Βουλγαρίας, πάνω από 85.000 άτομα (και 25.000 οχήματα) πέρασαν στη χώρα μας το ως άνω τετραήμερο. 

Συνεπώς, οι Βούλγαροι τουρίστες φαίνεται να μην επηρεάζονται από τη δημοσιονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα την τελευταία διετία και συνεχίζουν την παράδοση, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας παραμένει ένας από τους αγαπημένους τους προορισμούς για τις διακοπές του Πάσχα, του θέρους και της Πρωτοχρονιάς.

Εφόσον η εν λόγω τάση συνεχιστεί, τότε η χώρα μας θα επιτύχει και εφέτος ικανοποιητικά επίπεδα προσέλκυσης Βούλγαρων τουριστών, σε αντίθεση με προηγούμενες προβλέψεις του Βούλγαρου Υφυπουργού Οικονομίας, αρμόδιου για θέματα τουρισμού, κ. Ivo Marinov. 

Εκτιμάται, συγκεκριμένα, ότι η κυρίαρχη στους Βούλγαρους τουρίστες νοοτροπία να αποφεύγουν μακρινούς προορισμούς δεν φαίνεται να αλλάζει δραματικά, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να διατηρεί την κυρίαρχη θέση της.