Πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα παγκοσμίως είναι σήμερα η αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα, αλλά και η πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ.  >>>Χαρακτηριστικός είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος των Financial Times: «Αυξάνονται οι φόβοι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» και υπότιτλο: «Οι κεντρικοί τραπεζίτες εξετάζουν πώς να χειριστούν τη διάσπαση». Στη συνέχεια ακολουθούν και άλλα άρθρα στο ίδιο μοτίβο, όπως «Αν Ελλάδα φύγει… ποιος και τι θα ακολουθήσει;», «Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη»…

Η βρετανική Guardian από την πλευρά της, στην ηλεκτρονική της έκδοση, έχει κεντρικό θέμα την κρίση στην Ευρωζώνη, εστιάζοντας στις «πτωτικές τάσεις στην αγορά και την επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Ακολουθεί άρθρο, που δημοσιεύθηκε στον Observer, το κυριακάτικο φύλλο της Guardian, με τίτλο «Πώς η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη σε πέντε δύσκολα βήματα».

Από την πλευρά του το BBC, επικεντρώνεται στην απροθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να μετέχει στο νέο γύρο διαβουλεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή φέρνει τη χώρα πιο κοντά στις εκλογές.

Για πρώτη φορά δε, τονίζεται, μερικοί κεντρικοί τραπεζίτες μίλησαν ανοιχτά για τις συνέπειες μιας ελληνικής εξόδου από το κοινό νόμισμα.

Τέλος, το οικονομικό δίκτυο Bloomberg, αναφέρεται στην αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και τις αναπόφευκτες νέες εκλογές.