Πανό έχουν κρεμάσει οι έμποροι της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, στους χώρους της λαχαναγοράς. Κάνουν λόγο για "εθνική προδοσία" κι εννοούν >>>
την απόφαση της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΚΑΘ Α.Ε.), να εισαχθεί στο πρόγραμμα Interreg III και να κατασκευάσει υπερσύγχρονη αγορά στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.
«Η ΚΑΘ ΑΕ, που είναι οργανισμός της Πολιτείας, αντί να δει πρώτα τα του οίκου της, ότι δηλαδή η δική μας Λαχαναγορά είναι τριτοκοσμική, κι αντί να την ενισχύσει για να αποκτήσει διασυνοριακό ρόλο, δημιουργώντας βαλκανικό κέντρο εμπορίου, εκπόνησε μια μελέτη για να δημιουργήσει μέσω θυγατρικής στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας 48 - 50 υπερσύγχρονα καταστήματα, συσκευαστήρια, ψυκτικούς χώρους κ.τ.λ. Το 50% της Λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης κρατιέται με τζίρο των Βούλγαρων πελατών, οι οποίοι προωθούν στη χώρα τους τα ελληνικά προϊόντα. Και η απάντηση της ΚΑΘ ΑΕ είναι να κάνει το αντίστροφο, καταστρέφοντας όλους εμάς», δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Χαραλαμπίδης, στον σημερινό "Αγγελιοφόρο".
Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπίδη «στη μελέτη που έγινε προβλέπονται κονδύλια για την τεχνική υποστήριξη των Βούλγαρων αγροτών. Δηλαδή θέλουν να χάσουν τα ελληνικά προϊόντα ακόμη μια αγορά... Θέλουν να κάνουν τους Βούλγαρους αγρότες ανταγωνιστικούς απέναντί μας και να εισάγουμε μελλοντικά τα προϊόντα τους. Οι ντόπιοι αγρότες θα καταστραφούν»!
Χτες υπήρξε συνάντηση με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύση Ψωμιάδη, ο οποίος αναγνώρισε τις σοβαρότατες επιπτώσεις της ίδρυσης αντίστοιχης (και πιο σύγχρονης) αγοράς στη Βουλγαρία και το γεγονός ότι θα πλήξει την ήδη δοκιμαζόμενη αγορά αγροτικών προϊόντων της Βόρειας Ελλάδας. Ο κ. Ψωμιάδης χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των εμπόρων και παρείχε τη στήριξή του στις διεκδικήσεις τους.
Στη Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης δραστηριοποιούνται, καθημερινά, 1.500 άτομα. Ο σύνδεσμος εμπόρων έχει 330 μέλη.