Για τεράστια καταστροφή στην παραγωγή κερασιών της Πιερίας κάνουν λόγο οι αγρότες της περιοχής, μετά τις νεροποντές των τελευταίων ημερών. Μάλιστα, τόσος ήταν ο όγκος του νερού και στην Πιερία που λίγο έλειψε να "σπάσει" το φράγμα του Τριλόφου, στην Ολυμπιακή Ακτή. >>>


Το πρόβλημα προκλήθηκε όταν "φούσκωσε" το ρέμα στη νότια πλευρά της Ολυμπιακής Ακτής, με συνέπεια να πλημμυρίσει ο δρόμος. Τα νερά μετέφεραν έναν κορμό στην υπερχείλιση του φράγματος Τριλόφου και, έως ότου απομακρυνθεί από συνεργείο του τοπικού δήμου, υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. 

Μεγάλες αγροτικές εκτάσεις στο Σβορώνο καλύφθηκαν με νερό και ένα σπίτι πλημμύρισε, από  φρεάτιο που δεν μπόρεσε να αντέξει το μεγάλο φορτίο του νερού. Επίσης, πολλοί δρόμοι του οικισμού, που δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί εδώ και χρόνια, καθώς είναι ακόμη σε εξέλιξη το έργο της αποχέτευσης, μετατράπηκαν σε παγίδες για τους οδηγούς και είναι πλέον απροσπέλαστοι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κατερίνης Νίκο Μπουρονίκο, τα περιστατικά αυτά οφείλονταν στην ένταση της βροχόπτωσης. Πρόσθεσε πως τόσο στο ρέμα της Ολυμπιακής Ακτής όσο και στο φράγμα του Τριλόφου έγιναν άμεσα παρεμβάσεις για να μην υπάρξουν ζημιές σε περιουσίες πολιτών.

Από αύριο θα αρχίσουν έλεγχοι από ειδικές επιτροπές για την καταγραφή και άμεση αποκατάσταση των ζημιών, σε εκτάσεις και υποδομές.  Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα ανακοινωθεί πότε και ποιοι αγρότες θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις για να αποζημιωθούν.