Καταστροφικός ο δρόμος της καταγγελίας του μνημονίου είπε ο Βενιζέλος στη διακαναλική. >>>Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι ευρώ ή δραχμή καθώς οι πολίτες έχουν ταχθεί στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη, αλλά η μονομερής καταγγελία του μνημονίου ή η οργανωμένη αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, κρατώντας τα θετικά και αλλάζοντας τα αρνητικά, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Κυριακή. Η μονομερής καταγγελία της σύμβασης θα οδηγήσει τη χώρα, στην διεθνή απομόνωση, στη μαζική φτώχια, την ανεργία, τη διόγκωση του χρέους και την απαξίωση των καταθέσεων και της ιδιωτικής περιουσίας, τόνισε και επισήμανε ότι η πρόταση έξι σημείων του ΠΑΣΟΚ, είναι η μόνη λογική πρόταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να βγει η χώρα από την κρίση. Σε ένα διεθνές περιβάλλον που αλλάζει υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης σημείωσε και ζήτησε την ψήφο πολιτών, ώστε να συγκροτηθεί μια δυνατή κεντροαριστερά κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει το έργο της ανασυγκρότησης της χώρας, με δίκαιη κατανομή των βαρών και της αποκατάστασης της αξιοπιστίας της Ελλάδας διεθνώς.  
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει την αναθεώρηση γιατί είναι ομογάλακτη της συντηρητικής παράταξης στην Ευρώπη η οποία επέβαλε στην Ελλάδα τους συγκεκριμένους όρους της σύμβασης. 
Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, και στο Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας, ότι όσοι θεωρούν ότι κρατούν πυρηνικά όπλα, κρατούν ένα κουτί σπίρτα και μπορεί να βάλουν φωτιά στις ελπίδες των Ελλήνων. 
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, σημείωσε ότι κυριάρχησε η οργή και η απόρριψη και για τις επόμενες εκλογές είπε ότι ήρθε η ώρα για μια πιο θετική ψήφο. 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε οριακές αλλαγές προσώπων στις λίστες των ψηφοδελτίων, ώστε να αποτυπωθεί η νέα φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ότι σε μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας, το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει με γνωστά στελέχη και υπογράμμισε εκ νέου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει τσόντα κανενός, αλλά θα τοποθετηθεί και θα συνεργαστεί βάσει της πρότασης του. 
«Δεν λέμε ότι θα είμαστε οπωσδήποτε σε μία κυβέρνηση. Μπορεί να ζήσει εκτός κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν είναι καθηλωμένο στον κυβερνητισμό και τους υπουργικούς θώκους», σημείωσε.
Ταυτόχρονα κάλεσε όλα τα κόμματα να μιλήσουν τώρα για αυτά που μπορούν να γίνουν για να βγει η κρίση από τη χώρα και όχι μετά τις εκλογές, για μην παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό. 
Ο τόπος, τόνισε, χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα ενώσει το λαό και δεν θα τον διχάσει, ικανή να αναθεωρήσει τη σύμβαση, που θα ζωντανέψει την οικονομία και θα αποκαταστήσει το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και διεθνώς. 
Αναφερόμενος στις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, για την Ελλάδα χαρακτήρισε απαράδεκτο και προσβλητικό το ύφος της Κριστίν Λαγκάρντ. Παρότι μετά την έντονη αντίδραση που υπήρξε στο διαδίκτυο αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τη δήλωσή της τόνισε και σημείωσε ότι καλό θα ήταν οι αξιωματούχοι να σέβονται την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. 
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει νέα μείωση των μισθών και των συντάξεων και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί ν' αποφασίσει πρόσθετα μέτρα τον Ιούνιο και ότι πρέπει να γίνει άμεσα αποδεκτή η πρόταση παράτασης χρόνου προσαρμογής.