Ταυτόχρονα θα βγουν για πρώτη φορά, στις 9 το βράδυ της Κυριακής τα αποτελέσματα των εκλογών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στις επτά περιφερειακές ενότητες. Αυτό επισήμαναν σήμερα, Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αναπληρωτής περιφερειάρχης, Διονύσης Ψωμιάδης, και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Δημήτρης Λευκόπουλος. >>>



Ήδη διανεμήθηκαν στους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας οι σάκοι με το εκλογικό υλικό και από εκεί θα σταλούν στα 3.198 εκλογικά τμήματα, όπου θα ψηφίσουν 1.667.255 πολίτες.

Όπως ανακοινώθηκε, η Περιφέρεια θα συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη φορά στο πιλοτικό σύστημα μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία STR, που θα εφαρμόσει το υπουργείο εσωτερικών σε συνεργασία με την εταιρεία Singular Logic. Το σύστημα θα εφαρμοστεί σε 5.000 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα που επιλέχθηκαν τυχαία και αντιπροσωπεύουν το 20% του συνόλου των εκλογικών τμημάτων.

Σε εφαρμογή θα τεθεί ειδικό λογισμικό που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την καταχώρηση, επεξεργασία και παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Στην εκλογική διαδικασία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχουν υποψήφιοι από 25 πολιτικά κόμματα και τέσσερις ανεξάρτητους συνδυασμούς ενώ σε όλη την Περιφέρεια εκλέγονται 48 βουλευτές.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα ξεκινήσει από τις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίζουν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή με προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή με διαβατήριο. Για την καλύτερη δε ενημέρωση των εκλογέων έχουν δημιουργηθεί συνεργεία υπαλλήλων που δίνουν πληροφορίες για τα εκλογικά τμήματα με μια τηλεφωνική κλήση στο 1536.