Περισσότεροι από 50 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 13 παιδιά, σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν σήμερα από το βομβαρδισμό από τις κυβερνητικές δυνάμεις της πόλης Χούλα, στην κεντρική Συρία. >>>

Την δραματική είδηση μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ακτιβιστές.
"Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 13 παιδιά, και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς κατά της πόλης Χούλα, στην επαρχία Χομς", δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να είναι πιο υψηλός.
Ακτιβιστές ανέφεραν ότι σημειώνονται συγκρούσεις ανάμεσα στις συριακές δυνάμεις και αντικαθεστωτικούς. "Οι στρατιώτες βομβαρδίζουν τώρα τη Χούλα, οι απώλειες είναι τεράστιες", σημείωσε ο ακτιβιστής Άχμαντ Κάσεμ.
"Γίνεται μια πραγματική σφαγή, την ώρα που οι παρατηρητές του ΟΗΕ εξακολουθούν να σιωπούν", πρόσθεσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
"Μιλάμε από το μεσημέρι για βομβαρδισμούς και κανένας από τους παρατηρητές που βρίσκονται στη Χομς δεν κουνήθηκε", πρόσθεσε, διερωτώμενος για με το ρόλο των παρατηρητών που έχουν αναπτυχθεί από τον Απρίλιο για να επιβλέπουν την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός, η οποία παραβιάζεται από τότε που ανακοινώθηκε, στις 12 Απριλίου.
Νωρίτερα, τεθωρακισμένα του στρατού εισήλθαν για πρώτη φορά από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία στους δρόμους του Χαλεπίου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, όπου τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούνται πολύ μεγάλες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τα τεθωρακισμένα κυκλοφορούσαν κυρίως στις συνοικίες Καλασέ και Μπούσταν αλ Κασρ, όπου χιλιάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στην κηδεία ενός νεαρού άνδρα που σκοτώθηκε την Παρασκευή από πυροβολισμούς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. "Ζήτω η Συρία! Κάτω ο Άσαντ", φώναζαν οι διαδηλωτές στην κηδεία του νέου άνδρα, ενώ νωρίτερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν κατέβει στους δρόμους για να ζητήσουν την πτώση του καθεστώτος.
"Πρόκειται για τις πιο σημαντικές διαδηλώσεις στο Χαλέπι" από τότε που άρχισε η εξέγερση, το Μάρτιο του 2011, σημείωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου. "Πρόκειται για μαζικές, άνευ προηγουμένου, διαδηλώσεις ενώ το Χαλέπι παρέμενε στο περιθώριο την πρώτη χρονιά της εξέγερσης", πρόσθεσε.