"Ο Ελισόνδο, στέλεχος του καρτέλ των Zetas και γνωστός με το προσωνύμιο "Ο τρελός" συνελήφθη στη βόρεια μεξικανική πολιτεία Νουέβο Λεόν", είπε εκπρόσωπος του στρατού χθες. >>>Κατηγορείται ότι είναι ο επικεφαλής του δικτύου διακίνησης ναρκωτικών των Σέτας στην Καδερέιτα, μια βιομηχανική πόλη περίπου 29 χλμ. ανατολικά του Μοντερέι, κοντά στον αυτοκινητόδρομο,όπου βρέθηκαν οι σοροί των πτωμάτων αποκεφαλισμένες, διαμελισμένες και πεταμένες σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Καθώς έλειπαν τα κεφάλια, τα χέρια και τα πόδια,μία εβδομάδα αργότερα, κανένα από τα θύματα δεν έχει αναγνωριστεί, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Η αστυνομία δεν εντόπισε κάποια μαζική εξαφάνιση στην περιοχή και εκτίμησε πως τα θύματα ίσως είναι μετανάστες που περνούσαν από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ.

Ένα βίντεο όμως που "εμφανίστηκε" ξαφνικά στο διαδίκτυο, φέρεται να δείχνει τους ενόχους για τους φόνους να πετούν τα πτώματα.

Οι άνδρες εμφανίζονται να αφήνουν ένα μήνυμα που απειλεί τις αρχές, καθώς και τα αντίπαλα καρτέλ του Κόλπου και Σιναλόα. «Καρτέλ του Κόλπου, Καρτέλ Σιναλόα, πεζοναύτες, στρατιώτες, κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι εναντίον μας αλλιώς χάνει», ανέφερε το μήνυμα, που υπογράφεται από ηγέτες των Σέτας.