Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε., στην οδό Μοναστηρίου 85, καλεί για αύριο το μεσημέρι, η ΕΣΗΕΜ-Θ, μετά την απόλυση έξι δημοσιογράφων από την ιδιοκτησία της επιχείρησης. >>>


Η διοίκηση έχει προχωρήσει στην απόλυση συνολικά δεκατριών συντακτών μέσα στο τελευταίο τρίμηνο από τις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Ένωση Συντακτών, “με τις απολύσεις αυτές η εργοδοσία επιβεβαίωσε την αδιαφορία της για τις προδιαγραφές αξιοπιστίας των φύλλων που διατηρεί και για την προσπάθεια που καταβάλλει το σύνολο του δημοσιογραφικού δυναμικού για να ανατρέψει την κατάσταση στην οποία είχαν οδηγηθεί με ευθύνη της διοίκησης οι εφημερίδες”.

Εκτός της συγκέντρωσης, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει προειδοποιητική 24ωρη απεργία στις εφημερίδεςΜακεδονία και Θεσσαλονίκη, που αρχίζει την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 08.00 και λήγει την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 08.00.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητά από την εργοδοσία να ανακαλέσει αμέσως τις απολύσεις που ανακοίνωσε και να διασφαλίσει με κάθε τρόπο τις προδιαγραφές αξιοπιστίας και τον ενημερωτικό χαρακτήρα των εφημερίδων.