Παράταση μέχρι 31 Μαΐου η ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα διαρκέσει η προθεσμία για την υπαγωγή σε ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. >>>Μπαίνοντας στη ρύθμιση, των ληξιπρόθεσμων χρεών - βεβαιωμένα έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012 - έως 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και έως 75.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα, παγώνουν οι διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων και οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν σε 24 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης 100 ευρώ. 
Σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης οικονομικής αδυναμίας οι δόσεις μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 60.
Όσοι φορολογούμενοι αγνοήσουν τη ρύθμιση επιμένοντας να αφήσουν ανεξόφλητες τις υποχρεώσεις τους,κινδυνεύουν με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης,τα οποία αφορούν κατασχέσεις κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων καθώς και διοικητικών ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων, όπως η ποινική δίωξη σε εκτέλεση σχετικής δικαστικής απόφασης.. 
Για μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα προβλέπεται ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση εφόσον το ποσό είναι μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα. Αν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 25%,ενώ όσον αφορά τις καταθέσεις, δεν υπάρχει όριο που να απαγορεύει δέσμευση των λογαριασμών.

Σχόλια