Δεχόμαστε φοβερές και απαράδεκτες πιέσεις ως χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, σχολιάζοντας τι;ς πρόσφατες δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. >>>"Στα εκβιαστικά διλήμματα να προσθέσω και του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου οικονομικών ο οποίος δήλωσε οτι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη την χρηματοδότηση".
Ο κ. Κουβέλης έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2017-18. "Η επιμήκυνση αυτή, είπε, εμπεριέχει συγκεκριμένα στοιχεία, όπως μείωση του επιτοκίου και μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στην καταβολή των δόσεων". Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει μεταφορά μέρους τους χρέους της στην ΕΚΤ και την έκδοση ευωρομολόγων. 
Αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα, αλλά πρέπει να διεκδικήσουμε και να διαμορφώσουμε συμμαχίες, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, προειδοποιώντας πως η ελληνική κοινωνία έχει ελάχιστες αντοχές πλέον. Ο λαός έχει ματώσει, αλλά δεν υπάρχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, ανέφερε και πρόσθεσε πως η χώρα πρέπει να πάει στην Ευρώπη με συγκεκριμένο πακέτο πρότασης. 
Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε επίσης τη βαθιά του ανησυχία για το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή τα έσοδα βρίσκονται σε τεράστια υστέρηση και επανέλαβε την πρότασή του να συγκροτηθεί περιουσιολόγιο. Θα μπορούσαμε να έχουμε φορολογική ρύθμιση που θα ήταν πιο δίκαιη, είπε, τονίζοντας πως φοροδιαφεύγουν τα ισχυρότερα εισοδήματα και καλούνται να πληρώσουν οι αδύναμοι.
'Δεν λειτουργεί τίποτα στο δημόσιο λόγω απραξίας τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ο λαός ψήφισε με σύνθημα και οργή στις 6 Μάιου. Οι Έλληνες αναζητούν την θετική ψήφο. Να μας δώσει ο λαός μεγαλύτερο ποσοστο ψήφων για να μπορέσουμε να βγάλουμε την χώρα από τη κρίση", τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. 
Σε ερώτηση εάν θα ζητήσει νέες εκλογές σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά την 17η Ιουνίου, ο κ. Κουβέλης απάντησε οτι θα κάνει "ότι είναι δυνατόν και με συνέπεια ότι έκανα την 6η Μαιου. Θα το προτείνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ με βασικο όρο την διαπραγμάτευση αποδεσμευσης δανειακής σύμβασης. Θα το προτείνω σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που το θέλουν και εκείνοι" κατέληξε ο κ. Κουβέλης.