Εξήντα επτά σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με περισσότερους από 1.500 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Παιδείας 2012 που διοργανώνει και φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. >>>


Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την Πέμπτη 3 Μαΐου, και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 14 Ιουνίου, με το πλήθος των εκδηλώσεων να απλώνεται και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του δήμου. 

«Δημιουργούμε πρόσφορο έδαφος για να ευδοκιμήσουν τα ταλέντα, για να καρποφορήσουν τα οράματα, οι σχεδιασμοί, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες τους. Σε μία περίοδο δύσκολη, τα παιδιά προχωρούν μπροστά με το κεφάλι ψηλά και μας δείχνουν το δρόμο του μέλλοντος. Ας τα χειροκροτήσουμε, ας αφουγκραστούμε τα όνειρά τους κι ας μιμηθούμε τα μηνύματα συνεργασίας και ελπίδας που μας στέλνουν», τόνισαν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Παιδείας θα ανεβούν 24 θεατρικές και 14 χορευτικές παραστάσεις, θα διοργανωθούν 40 διαφορετικές εκθέσεις και 12 συναυλίες. Επίσης, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τρεις εκδηλώσεις λόγου με τους μικρούς δημιουργούς να παρουσιάζουν τις λογοτεχνικές δημιουργίες τους, ενώ θα υπάρχει αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Η πρεμιέρα των εκδηλώσεων έγινε με τη θεατρική παράσταση του 2ου Γυμνασίου Συκεών που ανέβασε το έργο «An earth day story» της Mary Beth Greene. Την Παρασκευή, μαθητές του 2ου Λυκείου Νεάπολης έδωσαν συναυλία με τραγούδια αφιερωμένα στη Θεσσαλονίκη. 

Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει την Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 6.30 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης στο πρώην Δημαρχείο Νεάπολης.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται τη Δευτέρα, 7 Μαΐου, στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης (7 μ.μ.) με παραδοσιακούς χορούς που θα παρουσιάσουν το 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης, το 1ο, 2ο και 4ο Γυμνάσιο Συκεών, το 1ο και 2ο Λύκειο Συκεών, για να ακολουθήσει συναυλία με έντεχνο και ροκ τραγούδι από το 1ο Γυμνάσιο Συκεών.

Την Τρίτη, 8 Μαΐου, στον ίδιο χώρο (7 μ.μ.) η θεατρική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Νεάπολης θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Αριστοφάνης σήμερον», που αποτελεί μια διασκευή από τους «Όρνιθες».