Ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue που δημοσιοποιήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Η δημοσκόπηση προβλέπει υποχώρηση της επιρροής των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και >>>
κατακερματισμό των επιλογών των πολιτών, που πλειοψηφικά τάσσονται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.
Με βάση την εκτίμηση της εταιρίας, στη νέα Βουλή θα εκπροσωπούνται εννέα κόμματα, καθώς η Νέα Δημοκρατία, που προηγείται, συγκεντρώνει 19%, το ΠΑΣΟΚ 14,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, η ΔΗΜ.ΑΡ. 12%, το ΚΚΕ 11%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, η Χρυσή Αυγή 5%, ο ΛΑΟΣ 3%, οι Οικολόγοι – Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η Δράση 2% και 3,5% τα λοιπά.
Σε ποσοστό 89%, οι πολίτες, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, πιστεύουν ότι από τις εκλογές δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μάλιστα το 52% δηλώνει ότι επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, έναντι 17% που θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση και 8% οικουμενική.
Στο ερώτημα, τέλος, για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 18% απαντά Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 15%, ισοβαθμούν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και 34% δηλώνει «κανένας».