Η δυνατότητα της Ελλάδας να μειώσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020 θα εξαρτηθεί από την πολιτική βούληση να εφαρμοστούν επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις, αναφέρει ο οίκος Fitch. >>>
Όπως αναφέρει σε έκθεσή του, το πιστωτκό προφίλ της Ελλάδας μπορεί να βελτιώθηκε μετά το PSI, το χρέος ωστόσο θα ανέβει στο 170% το 2013, εξαιτίας της μείωσης του ονομαστικού ΑΕΠ, προτού αρχίσει να υποχωρεί το 2014.
Επισημαίνει παράλληλα ότι πως το ρίσκο χρεοκοπίας παραμένει, δεδομένου του μεγάλου χρέους και μετά το PSI και τις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Ο οίκος σημειώνει πως η δυνατότητα της Ελλάδας να μειώσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020 θα εξαρτηθεί από την πολιτική βούληση να εφαρμοστούν επιπρόσθετες δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις και την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να προσαρμοστεί και να ανακάμψει.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, το PSI βελτιώνει σημαντικά το προφίλ εξυπηρέτησης του χρέους και μειώνει τους κινδύνους να επαναληφθούν σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο οι δυσκολίες αποπληρωμής και δίνεται μια σημαντική ευκαιρία στην Ελλάδα να πετύχει τους στόχους της.