Επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Γκιουλέκας. Η σχετική ανακοίνωση έγινε νωρίς το απόγευμα κι έτσι, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ομάδα Δημιουργίας Για τη Θεσσαλονίκη" δε θα είναι, πλέον, άστεγος και θα ικανοποιηθεί κι η... περιέργεια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για το πού ανήκει ο βουλευτής... >>>

Η ανακοίνωση της επιστροφής ήταν λιτή: "Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος. Σχετική επιστολή θα στείλει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο της Βουλής", αναφέρεται όλο κι όλο στο site της Νέας Δημοκρατίας.
Έτσι, από τους 21 αρχικά διαγραφέντες, έχουν επιστρέψει ήδη οι 10 (Δερμεντζόπουλος, Τζηκαλάγιας, Καρυπίδης, Λεονταρίδης και Κεφαλογιάννης σε πρώτη φάση και στη συνέχεια οι κ.κ. Τζήμας, Καρασμάνης, Βαγιωνάς και Παπασιώζος και Γκιουλέκας). 
Είχε προηγηθεί η εμφάνιση του βουλευτή της Α' Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση του ινστιτούτου δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», που έγινε το Σάββατο στο Μακεδονία Παλλάς με ομιλητή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Μια μέρα νωρίτερα επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία και ο Μάκης Στεργίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Εξουσία Πολιτών". Την επανένταξη του από το ΛΑΟΣ, ανακοίνωσε ο ίδιος, μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και το γραμματέα Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Ο Μάκης Στεργίου, γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, ήταν για αρκετά χρόνια στέλεχος της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης. Το 2010 αποχώρησε από τη ΝΔ και στις δημοτικές εκλογές κατήλθε ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του ΛΑΟΣ. 
Ζήτημα ωρών είναι και η επιστροφή της Ελίζας Βόζενμπεργκ και του Γιώργου Βλάχου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που επίσης είχαν διαγραφεί για τη στάση τους στην ψηφοφορία για το μνημόνιο.