Η προχειρότητα με την οποία φθάνουν στη Βουλή οι τροπολογίες επιβεβαιώνεται και πάλι καθώς αποσύρθηκαν από τον υπουργό Παιδείας τα εδάφια της τροπολογίας που αφορούσαν σε επιπλέον απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών. >>>Προηγήθηκε συνάντηση, χθες, του Γ. Μπαμπινιώτη με τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ 
«Από την αναλυτική ανταλλαγή απόψεων που έγινε χθες με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω διαλόγου και μελέτης του περιεχομένου της τροπολογίας και μάλιστα σε τριμερές επίπεδο (υπουργείο Παιδείας - εκπαιδευτικοί - ιδιοκτήτες εκπαιδευτηρίων), προκειμένου να ενταχθεί σε μία γενικότερη αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: 
Για το λόγο αυτό αποσύρω από την κατατεθείσα τροπολογία τα εδάφια δ' και ε' της παραγράφου 1 (που αφορούσαν σε απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών)». 
Η ΟΙΕΛΕ υποστηρίζει ότι με την τροπολογία απελευθερώνονται οι αναιτιολόγητες απολύσεις, ενώ αντίθετα ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ιδιωτικών Σχολείων κατηγορεί την ΟΙΕΛΕ ότι ψεύδεται και ότι απλά ο έλεγχος της καταχρηστικής απόλυσης περνά από τα υπηρεσιακά συμβούλια στη δικαιοσύνη.