Τέσσερα σημεία της πόλης – το 85ο Νηπιαγωγείο, το 30ο Λύκειο, το πάρκο Κλεάνθους (δίπλα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ) και το Πάρκο Παπαναστασίου- έχουν αλλάξει πρόσωπο. Απέκτησαν παρτέρια από… παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, πέργκολες από παλέτες που ήταν για πέταμα, κιγκλιδώματα από παλιά υλικά… >>>

 

Τις πρωτοποριακές προτάσεις πράσινου σχεδιασμού και τις διαμορφώσεις σε πάρκα και σχολεία της πόλης, ανέδειξε η συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με τα εργαστήρια οικολογικού σχεδιασμού και παρεμβάσεων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ecoweek 2012», στο πλαίσιο των εργασιών της εβδομάδας «Ecoweek 2012», που ολοκληρώθηκε, την Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη. 

Ήπιες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας προβλέπονται να πραγματοποιηθούν και σε άλλα σημεία της πόλης – αδιαμόρφωτα πρανή της οδού Αμουλιανής Πλατεία Ελευθερίας και 6ο Γυμνάσιο - που λόγω του καιρού δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα.

Τα υλικά για τις παρεμβάσεις προέρχονται από τις αποθήκες του δήμου. Είχε προηγηθεί η παρουσίαση των προτάσεων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

«Φέτος προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα.  Οι νέοι μηχανικοί όχι μόνο σχεδίασαν αλλά κατασκεύασαν μικρές αλλά σημαντικές αναπλάσεις σε πάρκα, ελεύθερους χώρους και αυλές σχολείων της πόλης μας. Η Θεσσαλονίκη έχει να κερδίσει πολλά από αυτές τις δράσεις και ευχαριστεί τους νέους επιστήμονες που μελέτησαν και εργάστηκαν για την βελτίωση της ποιότητας ζωής της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι εργασίες της «ECOWEEK 2012» ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 8 Απριλίου με μια εορταστική ποδηλατοδρομία που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.