Το ρόλο του... διασώστη έπαιξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτό υποστήριξε, πριν από λίγο, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου το ΠΑΣΟΚ έδωσε την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση για τη συμπρωτεύουσα. >>>
Όπως ισχυρίστηκε, αυτοί που προχώρησαν στο περίφημο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, είναι... διασώστες "από μια πυρηνική καταστροφή"!
"Υπάρχει κανείς παράλογος; Δεν αντιλαμβάνονται ότι έπρεπε να σταθμίσουμε πολύ σημαντικά, υπέρτερα αγαθά, το μέλλον της πατρίδας, την επόμενη γενιά", αναρωτήθηκε;
Υποστήριξε ότι ξέρει τι συμβαίνει "με κάθε άνεργο, με κάθε επιχειρηματία που έκλεισε την επιχείρηση, με κάθε νέο που δε βρίσκει δουλειά".
Παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο "να πιάσεις τη λύπη την απελπισία" αυτών που είναι στην ανεργία και είναι δύσκολο να του πεις "ότι διαφορετικά οι άνεργοι θα ήταν 1.500.000"...



Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για "τζάμπα μάγκες" που υπόσχονται και, για άλλη μία φορά, δεσμεύτηκε για έξοδο από την κρίση σε τρία χρόνια και για σταθερές συντάξεις σε χαμηλοσυνταξιούχους. Κι όλα αυτά μπροστά σε ένα ακροατήριο περίπου 1.500 ανθρώπων, από τους οποίους οι 500 είχαν έρθει από την περιφέρεια, με, περίπου, 50 πούλμαν...
Σε μια άτονη συγκέντρωση, όπου τον παλμό έδιναν κάποιες εκατοντάδες νεολαίοι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στην Αριστερά, για να πει ότι πήρε "ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης", ενώ κάποιοι κρύφτηκαν από πίσω του.
Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε "καθαρή εντολή", επειδή, όπως ισχυρίστηκε δε φθάνει το ότι προστατεύθηκαν οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών και οι "αναπτυξιακές παρεμβάσεις που έχουν αρχίσει". "Χρειαζόμαστε πολιτικές προϋποθέσεις, γιατί μόνον η Δημοκρατία μας βγάζει από δύσκολες θέσεις. Άρα πρώτη προϋπόθεση είναι να μιλήσει ο λαός καθαρά", τόνισε.



Η ομιλία του κ. Βενιζέλου κινήθηκε στο πλαίσιο των όσων έχει πει ως σήμερα, με αιχμές κατά των κ.κ. Τσίπρα και Σαμαρά, αλλά και γενικά της Αριστεράς και των "συντρόφων" που έφυγαν. 
"Δε θέλουμε κανείς να περάσει αυτό που περάσαμε εμείς, τα ηθικά διλήμματα στα οποία έπρεπε να απαντήσουμε", υποστήριξε σε κάποια άλλη στιγμή. Και ισχυρίστηκε πως "για λόγους εθνικού καθήκοντος" ανέλαβε υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
"Άρα, αν ο λαός κάνει άλλη επιλογή, η επιλογή του είναι σεβαστή", πρόσθεσε.
Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως "όποιος θέλει να κάνει άλλη διαπραγμάτευση ,να πάει να την κάνει. Να μην τη ζητάει από εμάς. Γιατί, έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέγονται"...
Και... συνέχισε τις δεσμεύσεις,για αφαίρεση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων κατά 10%, για την αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων με... ειδικό φόρο ακινήτων.
"Δεν κόπηκε το ρεύμα σε κανέναν που είχε ανάγκη, ή αδυναμία πληρωμής", υποστήριξε και πρόσθεσε ότι "και η Ν.Δ. ψήφισε αυτόν το νόμο".
Σε γενικές γραμμές, η ομιλία του κ. Βενιζέλου δεν είχε εξάρσεις, ούτε ξέφυγε από τα όσα έχει πει, ήδη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Βλέπετε, άλλος ήταν ο πολιτικός ηγέτης που με ένα "Τσοβόλα δώστα όλα" μπορούσε να αλλάξει την πολιτική κατάσταση...
Μόνον προς το τέλος, σε μια προσπάθεια να κάνει κουβέντα με τους ελάχιστους νεολαίους, είπε πως "από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, πάμε γερά" και πως "σήμερα βγαίνω από δω πολύ πιο αισιόδοξος", ζητώντας από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να πάρουν... την υπόθεση στα χέρια τους, για να ακουστεί το γνωστό σύνθημα "Το ΠΑΣΟΚ είναι ΄δω, ενωμένο δυνατό"!