Δημοτικά ποδήλατα κοινής χρήσης θα διαθέτει στους δημότες του ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου. Θα δώσει, έτσι, στους κατοίκους της περιοχής, να μετακινούνται… οικολογικά και φθηνά. >>>

 

Οι δημότες θα μπορούν να προμηθεύονται από συγκεκριμένα σημεία δωρεάν ποδήλατα, να τα χρησιμοποιούν για κάποιες ώρες και μετά είτε να τα επιστρέφουν στο σημείο απ' όπου τα δανείστηκαν, είτε σε άλλο σημείο στάθμευσης του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Η τεχνική έκθεση κατατέθηκε, ήδη, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αναμένεται η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Το έργο έχει προϋπολογισμό 137.465 ευρώ και περιλαμβάνει τη δημιουργία ποδηλατόδρομου μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων, την προμήθεια 40 ποδηλάτων, αλλά και τη δημιουργία τριών χώρων στάθμευσης των ποδηλάτων, στους οποίους θα εγκατασταθεί σύστημα αυτόματης διάθεσής τους. Αν δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, το έργο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο από σήμερα.

Ο ποδηλατόδρομος πάνω στον οποίο θα εγκατασταθεί το σύστημα θα κατασκευαστεί, κυρίως, κατά μήκος της οδού Αντώνη Τρίτση, στα όρια της δημοτικής κοινότητας Ευόσμου. Θα ξεκινά από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και, διαμέσου της οδού Αντώνη Τρίτση, θα φτάνει στα όρια της δημοτικής κοινότητας Κορδελιού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου, Στάθη Λαφαζανίδη, το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων θα επεκταθεί με την πρώτη ευκαιρία.

Ο συγκεκριμένος δήμος ήταν ο πρώτος που, πριν χρόνια, είχε δημιουργήσει ποδηλατόδρομο. Όμως οι οδηγοί των Ι.Χ. παραβίαζαν τα απαγορευτικά συνεχώς και πάρκαραν στον ποδηλατόδρομο. Οι δε οδηγοί δικύκλων κινούνταν συνεχώς σε αυτόν. «Σε αυτήν τη διαδρομή που έχουμε επιλέξει, είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξουν αντίστοιχα προβλήματα. Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε μία ασφαλή και ελεύθερη διαδρομή για τα ποδήλατα, χωρίς να περνούν από σημεία όπου σταθμεύουν οχήματα. Η περιοχή μας, εξάλλου, ενδείκνυται για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων, καθώς είναι επίπεδη», εξηγεί ο κ. Λαφαζανίδης.