Από την αρχή είχε φανεί πως ο διαιτητής του αγώνα Ηρακλή - Φοίνικα Σύρου, ήταν αποφασισμένος να μην δώσει το πρώτο σερβίς, αν δεν... αραίωνε ο κόσμος στις εξέδρες του γηπέδου της Μίκρας. >>>

Ο Γιώργος Καραμπέτσος θεώρησε ότι οι συνθήκες δεν ήταν αυτές που έπρεπε για την ασφάλεια των οπαδών. Οι κερκίδες ήταν ασφυκτικά γεμάτες και δεν υπήρχε άμεση διέξοδος προς τις θύρες εξόδου. Έτσι, ζήτησε από τις ομάδες να μπουν στα αποδυτήρια και να υπάρχουν προσβάσεις στις εξόδους για να αρχίσει το παιχνίδι.
Μετά από 20 λεπτά αναμονής, ο διαιτητής έδωσε στις ομάδες το σύνθημα της προθέρμανσης (διαρκεί μισή ώρα). Οι αθλητές άρχισαν το ζέσταμα, όμως, όταν βγήκε ο διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο διαπίστωσε ότι οι συνθήκες είχαν μεταβληθεί... προς το χειρότερο!
"Ζήτησα να μειωθούν οι φίλαθλοι κατά 40% και είναι... αυξημένοι κατά 20%", ακούστηκε να λέει στους επόπτες και το βοηθό του. Όταν τον πλησίασαν οι άνθρωποι του Ηρακλή για να τον ρωτήσουν τι θα γίνει, απάντησε: "Με αυτές τις συνθήκες εγώ το παιχνίδι δεν το κάνω" -κι αποχώρησε στα αποδυτήρια...
Από πίσω του ακολούθησαν και οι βολεϊμπολίστες των δύο ομάδων...
Ως αυτήν την ώρα (23.45 βράδυ του Σαββάτου 28/4) δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το πότε θα γίνει το παιχνίδι. Η επικρατέστερη άποψη είναι πως θα γίνει αύριο, Κυριακή, στο ίδιο γήπεδο, στις 21.30.