Με δώδεκα εκδηλώσεις αφιερωμένες στο βιβλίο, για παιδιά και ενήλικες, συνεχίζεται το πρόγραμμα των «Εαρινών Ημερών Βιβλιοθηκών», που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. >>>

-Στις 10:00 π.μ. στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου (Χαλκιδικής και Ορέστου 33) θα γίνει η παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Φύλακες Άγγελοι».  
-Στις 18:00 μ.μ. στην Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (Κρίσπου 7)θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση «Η μάγισσα η μουρτζούφλω την άνοιξη» με την ηθοποιό Μάρα Τσικάρα και τον μουσικό Θεόφιλο Ματθαίου.
-Στις 18:00 μ.μ. στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών (Γ. Βιζυηνού 57) θα προβληθεί η παιδική ταινία «Το ασχημόπαπο κι εγώ», βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. 
Τέλος στις 19:30 μ.μ. στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας (Πυλαίας 59) θα προβληθεί η ταινία «Το κύμα» βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Martin Rhue (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Todd Strasser). Το βιβλίο που είναι εμπνευσμένο από πραγματική ιστορία, αποτελεί υποχρεωτικό ανάγνωσμα σε πολλά σχολεία της Γερμανίας. Μετά το τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημοσιογράφο και σινεκριτικό Σωτήρη Ζήκο.