Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει την τροπολογία που αφορά στη ρύθμιση των οικονομικών των κομμάτων η Δημοκρατική Συμμαχία και δηλώνει κατηγορηματικά ότι ακόμα και αν περάσει, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. >>>
Η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, εξήγησε ότι υποχρέωση να προσφύγουν κατά της απόφασης αυτής έχουν και οι διοικήσεις των τραπεζών που εμπλέκονται, καθώς διαφορετικά θα διαπράξουν απιστία σε βαθμό κακουργήματος.
«Η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο να δώσει τώρα εντολή να ανακληθεί και να μην προχωρήσει η ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή. Αν παρά ταύτα αυτή ψηφιστεί τυχόν από τους βουλευτές των δύο κομμάτων -υπάρχει ατομική ευθύνη των βουλευτών- θα επιδιώξουμε με κάθε νόμιμο τρόπο να ακυρώσουμε στην πράξη τις διοικητικές πράξεις που θα παραχθούν από αυτήν», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και εξαπέλυσε βολές κατά των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
«Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς προωθούν μια ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στα κόμματά τους να ανοίξουν το συρτάρι του δημόσιου ταμείου και να πάρουν όσα χρήματα χρειάζονται για τις εκλογές», ανέφερε, προσδιορίζοντας και το σχετικό ποσό στο ύψος των 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόσθεσε, επίσης, πως όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αρνούνται να βρουν λύσεις για τις υποχρεώσεις του κράτους προς τους ιδιώτες που φτάνουν τα 7 δισ. ευρώ και αρνούνται να αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα.
Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι οριακά η Δημοκρατική Συμμαχία μπαίνει στη Βουλή, απάντησε πως δεν εμπιστεύεται αυτές τις μετρήσεις. «Δεν εμπιστεύομαι καμία δημοσκόπηση πλέον. Είναι δύσκολο να καταγραφεί αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία. Είχε φανεί και στις περιφερειακές εκλογές, όπου τότε στην Κρήτη η Metron Analysis μας έδινε 5,2% και πήραμε 17,9% , είπε και κάλεσε όποιον ψηφοφόρο θέλει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη με ισχυρή φωνή και «χωρίς τα βαρίδια των δύο κομμάτων» να επιλέξει τη Δημοκρατική Συμμαχία.
Τέλος, σχετικά με τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι καμία συνδικαλιστική ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει τα όποια δίκαια αιτήματά της, προχωρώντας σε εξόντωση του ελληνικού τουρισμού και των αγροτών που δεν μπορούν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στις αγορές. Κατηγόρησε επίσης τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ ότι τα τινάζουν όλα στον αέρα με κομματικά κριτήρια