Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο". >>>Ο Γιώργος Κουτρουμάνης μίλησε για τις απώλειες που υφίστανται τα ταμεία εν μέσω κρίσης, εξαιτίας της ανεργίας, της μείωσης των μισθών και της αδυναμίας πληρωμής εισφορών, και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένταση της προσπάθειας για τη στήριξη των ταμείων.
Ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε πως τα ασφαλιστικά ταμεία θα χρειαστούν για την επόμενη τριετία χρηματοδότηση 41 δισ. ευρώ και επισήμανε πως εάν συνεχιστεί η οικονομική ύφεση και τα επόμενα χρόνια, τότε θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις.  
"Εάν μου πείτε ότι τα επόμενα χρόνια, για μια τριετία, μια τετραετία ακόμη θα υπάρχει ύφεση, τότε ναι, οι συντάξεις θα μεισωθούν, θα μειωθούν δραματικά" ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τις τράπεζες ώστε να βρεθεί λύση, καθώς σήμερα βρίσκονται στην αναμονή 53.000 αιτήσεις. Το σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο είναι να υπάρξει προαιρετικός συμψηφισμός των δανείων που έχει πάρει ένας δημόσιος υπάλληλος με το ποσό του εφάπαξ που του αναλογεί. 
Για το θέμα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε ότι οι μειώσεις είναι κατά μεσο όρο περίπου 20% και είπε ότι θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες είτε μέσω των ατομικών συμβάσεων είτε μεσω των επιχειρησιακών. 
"Σε πολλές επιχειρήσεις -ανέφερε- θα υπάρξει μείωση, για να είμαστε ειλικρινείς. Και είναι προτιμότερο για τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές να υπάρχει μια διαβούλευση με τους εργαζόμενους προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Αυτή την έννοια έχουν και αυτές οι ρυθμίσεις".
Για το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι πρόθεσή του, εφόσον ευοδωθούν οι διαβουλεύσεις με την ΕΚΤ, είναι να επαναφέρει ευνοϊκή ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από τα 20 χρόνια στα 25 και 30. Είπε, μάλιστα, ότι η εν λόγω ρύθμιση είναι πιθανό να κατατεθεί με μορφή τροπολογίας πριν κλείσει η Βουλή. 
"Υπάρχει επικοινωνία με τα ευρωπαϊκά όργανα και πιστεύω ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία ώστε η συγκεκριμένη ρύθμιση να κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας και να ψηφιστεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη. Αν όχι, θα ψηφιστεί μετά τις εκλογές" επισήμανε σχετικά ο υπουργός Εργασίας.