Από την πίσω πόρτα μπήκε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου στο κτίριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή. >>>Συγκεντρωμένοι πολίτες έξω από το κτίριο την αποδοκίμασαν, φωνάζοντας της: «Βλαχάρα, φάγατε τόσα εκατομμύρια», εκείνη ωστόσο δεν έδειξε να αντιδρά...
Ντυμένη στα μαύρα και συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της, έμεινε περίπου μία ώρα στο γραφείο του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 27 Απριλίου. 
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την αγορά του σπιτιού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που ήλθε στην κατοχή της με συμβόλαιο αγοράς από την offshore εταιρεία Nobilis, που φέρεται, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, να ανήκει στον πρώην υπουργό. Πάντως η Βίκυ Σταμάτη στην προανακριτική κατάθεσή της είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώρισε τίποτα για την αγορά αυτή. «Σε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα ή περιουσιακή διαχείριση που αφορούσε την οικογένεια που δημιούργησα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο (ανεξαρτήτως του χρόνου συνάψεως γάμου), ουδεμία συμμετοχή είχα. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε είδους ενέργεια που σχετιζόταν με το προαναφερόμενο ακίνητο είχε αναληφθεί από τον σύζυγο μου» φέρεται να είχε πει η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου. 
Εκτός από την Β. Σταμάτη ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, η θεία της Αικατερίνη Σταμάτη, η κόρη του Ά. Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η δικηγόρος Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα, οι Νικόλαος Γεωργουλάκης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και Ευτύχιος Ατσοπαρδής.
Η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, φέρεται σύμφωνα με τους εισαγγελείς να εμπλέκεται στην υπόθεση με την αγορά το 2006 από την κατασκευαστική εταιρεία Arcon ιδιοκτησίας του Αστέριου Οικονομίδη, ο οποίος όμως την είχε αγοράσει από την εταιρεία Bluebell διαχειριστής της οποίας φαίνεται να είναι ο Νίκος Ζήγρας, της κατοικίας επί της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι. 
Κα οι δέκα, που αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, στη διακίνηση του «μαύρου» χρήματος που αποτελεί πρώην δωροδοκίας, μέσω του δικτύου των offshore που είχε στηθεί («torcaso», «nobilis» και «bluebell», κ.ά).