"Βεβαίως και εκτιμώ ότι και άλλοι βουλευτές με πολυετείς θητείες πρέπει να δώσουν τη σκυτάλη σε νεότερους -πολλοί βέβαια το έχουν ήδη κάνει". Την άποψη αυτή εκφράζει σε συνέντευξή του, στον "Αγγελιοφόρο της Κυριακής", ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψήφιων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Γερανίδης. >>>

Όπως εξηγεί, "για όλα υπάρχει μια εποχή κι ένας χρόνος για κάθε σκοπό. Είναι βαθιά μου πίστη ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να γονιμοποιηθεί κι άλλο η απελπισία για να γεννηθεί η ελπίδα. Η ελπίδα είναι εδώ, είναι η νέα ηγεσία, οι νέοι άνθρωποι που εμείς οι παλαιότεροι πολιτικοί θα διευκολύνουμε να αναδειχτούν".

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ. Γερανίδης για τα "νέα" κόμματα της Αριστεράς. όπως είπε, "η Δημοκρατική Αριστερά λειτουργεί ως προσωρινό πάρκινγκ δυσαρεστημένων φίλων του ΠΑΣΟΚ, κινούμενη σε ένα θολό πολιτικό τοπίο, με θέσεις του τύπου «ναι στο ευρώ και στην ΕΕ, αλλά όχι στους όρους που αυτή θέτει, ναι στην οικονομική βοήθεια αλλά όχι στις οικονομικές υποχρεώσεις». Εξάλλου, δεν πείθει ούτε για την αντιμνημονιακή της αθωότητα, αφού πρόσφατα περιέλαβε στις τάξεις της και πρώην βουλευτές μας που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο, τους εφαρμοστικούς νόμους και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Γι’ αυτό και τα ποσοστά της θα αρχίσουν να μειώνονται".
Όσο για την Κοινωνική Συμφωνία, υποστηρίζει ότι "οι ιδρυτές της κίνησης δε διακατέχονται από ειλικρίνεια, αφού μετείχαν στον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης Παπανδρέου και μάλιστα ήταν διαμορφωτές των αποφάσεων της πρώτης περιόδου (βλέπε «λεφτά υπάρχουν») που καθόρισαν τις εξελίξεις. Γι’ αυτό και δεν μπορούν να πείσουν κανέναν".