Όχι στα κέντρα προσωρινής φύλαξης μεταναστών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών λένε οι περισσότερες παρατάξεις που συμμετέχουν στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Το φλέγον θέμα που διχάζει πολίτες και φορείς συζητήθηκε σήμερα (Μ. Δευτέρα) στην έκτακτη συνεδρίαση του σώματος. >>>

Δεν μπορούν να δημιουργηθούν κέντρα προσωρινής φύλαξης μεταναστών δίχως να υπάρξει πρώτα σύμφωνη γνώμη των κατά τόπους κοινωνιών τόνισε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης. Απέδωσε ευθύνες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν έχει ενημερώσει την περιφέρεια.
Ο κ. Γιώργος Φεστερίδης, εκπροσωπώντας την παράταξη «Μέτωπο Ανάπτυξης Κ. Μακεδονία» (επικεφαλής ήταν ο νυν υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης), επισήμανε ότι τα κέντρα πρέπει να δημιουργηθούν αν συμφωνήσουν οι τοπικές κοινωνίες. Υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί δεν επαρκούν για τη φύλαξη των κέντρων.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Μακεδονίας(η παράταξη του ΚΚΕ), Θεοδόσης Κωνσταντινίδης τόνισε ότι πρέπει να πούμε όχι στα κέντρα συγκέντρωσης μεταναστών, οι οποίοι πρέπει να επαναπροωθούνται στις χώρες που επιθυμούν. 
Ο κ. Τρεμόπουλος, που εκλέχθηκε με την παράταξη των Οικολόγων Πράσινων, επισήμανε ότι τα κέντρα πρέπει να δημιουργηθούν μόνο στις πύλες εισόδου των μεταναστών.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μέλη της "Ανταρσίας" φωνάζοντας συνθήματα και ανάρτησαν δύο πανό με τα οποία εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία κέντρων προσωρινής φύλαξης μεταναστών.