Συγκλονίζει το Πανελλήνιο το μήνυμα που άφησε στους οικείους του ο 77χρονος φαρμακοποιός που αυτοκτόνησε το πρωΐ στην πλατεία Συντάγματος. >>>
Το συγκλονιστικό μήνυμα:
"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου μού μηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσης. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από το αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και να γίνω βάρος στο παιδί μου"
Ο Δημήτρης πήγε στο γρασίδι που βρίσκεται στα δεξιά της πλατείας και πίσω από ένα δέντρο έθεσε τέρμα στη ζωή του. Την ώρα εκείνη στην πλατεία βρισκόταν αρκετός κόσμος.
"Ήταν ήρεμος άνθρωπος και οικογενειάρχης" δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας για τον 77χρονο Δημήτρη Χρίστουλα τον οποίο γνώριζε προσωπικά.
Ήταν παλιά φαρμακοποιός και μέλος του Συλλόγου μέχρι το 1994.. Τότε πούλησε το φαρμακείο που διατηρούσε στη περιοχή των Αμπελοκήπων σε άλλο συνάδελφό του.
Συγκλονισμένος δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από την αυτοκτονία του συνταξιούχου, επισημαίνει πως δεν είναι ο πρώτος τέτοιος θάνατος, καθώς πλέον έχουμε ρεκόρ αυτοκτονιών, και τόνισε πως «αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για εθνική κατάθλιψη».
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως «θάνατος δεν είναι μόνο η πτώχευση, αλλά και το να ζει κανείς χωρίς ελπίδα» και τόνισε πως «αυτό κάνει το χρέος μας πιο επείγον να βγάλουμε τους Έλληνες από το τέλμα και την απελπισία».
Παράλληλα τα κοινωνικά δίκτυα γίνονται για μια ακόμα φορά το μέσο για τη διοργάνωση συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, αλλά και την Καμάρα Θεσσαλονίκης στη μνήμη του 77χρονο.
Στο Facebook έχουν ήδη δημιουργηθεί σελίδες με τίτλο «Όλοι στο Σύνταγμα, να μην συνηθίσουμε το θάνατο» (18:00) και «Όλοι στην Καμάρα, να μην συνηθίσουμε το θάνατο» (19:00).
Στο Σύνταγμα σπεύδουν δεκάδες άνθρωποι για να αφήσουν λίγα λουλούδια και σημειώματα στο σημείο όπου ο 77χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του.
Οι «Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας» οργανώνουν το απόγευμα την 34η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής και την αφιερώνουv στον 77χρονο.
«Καταγγέλλουμε με την σημερινή μας Μοτοπορεία όλους αυτούς που ποδοπάτησαν το Σύνταγμα της Ελλάδος και κατακρεούργησαν κάθε δομικό συστατικό της δημοκρατίας που δήθεν υπηρετούν.
» Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που όπλισαν το χέρι του αυτόχειρα αδελφού μας σήμερα. Με την σημερινή πορεία μας στέλνουμε το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας για όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους και την ψυχή τους» αναφέρουν.