Έξοδο από το Μνημόνιο, ως απώτερο στόχο, υπόσχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος. >>>
Την οριστική έξοδο από το μνημόνιο σε διάστημα τριών ετών έθεσε ως στόχο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις του Κινήματος και συμπλήρωσε ότι ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, έχουμε διανύσει τα 2/3 του δρόμου. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι σε τρία χρόνια η Ελλάδα θα είναι δημοσιονομικά αυτάρκης και ισοδύναμο μέλος της ευρωζώνης. 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, πάντως, ότι για να γίνει αυτό πρέπει να υιοθετηθεί το εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης που προτείνει, από τον ελληνικό λαό που πρέπει να δώσει μια καθαρή εντολή και δεύτερο να επιτευχθεί η δημιουργία ενός εθνικού πολιτικού και κοινωνικού συναγερμού.
Ο κ. Βενιζέλος με αφορμή τα μέτρα του Ιουνίου δεσμεύθηκε σε τρία ζητήματα: 
Α. Όχι νέοι φόροι 
Β. Όχι επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων 
Γ. Όχι οριζόντιες περικοπές 
Επίσης, δεσμεύθηκε για σταθερό φορολογικό σύστημα για δέκα χρόνια, ασκώντας μάλιστα κριτική στη ΝΔ για το γεγονός ότι αποχώρησε από τον σχετικό διάλογο. 
Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ότι οι πολίτες δυσπιστούν όταν ακούν για πάταξη της φοροδιαφυγής, ωστόσο, αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα έχουν επιτευχθεί από το 2011, ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.