Ασυνείδητοι χρησιμοποιούν τα αδέσποτα σκυλιά στο Κόδρα στη Καλαμαριά για να εκπαιδεύσουν ως φονικά όπλα τα δικά τους σκυλιά που με τη σειρά τους τα χρησιμοποιούν πιθανόν σε παράνομες κυνομαχίες! Το ρεπορτάζ δημοσιεύει σήμερα το ένθετο Metronews της εφημερίδας Metrosport και είναι αποκαλυπτικό! Το γεγονός έχει συγκλονίσει τους τελευταίους μήνες τους φιλόζωους της Καλαμαριάς που περιθάλπουν τα αδέσποτα ζώα σε περιφραγμένο χώρο εντός του χώρου του πρώην στρατοπέδου Κόδρα.

«Μέχρι στιγμής έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 10 σκυλιά» λέει ο Μπάμπης, ένας από τους ανθρώπους που καθημερινά φροντίζουν τα αδέσποτα «Μόλις προχθές βρήκα ένα ακόμα σκυλί σκοτωμένο πίσω από τους παλιούς στάβλους. Το είχαν σκοτώσει όπως όλα τα άλλα, πιθανών είναι ένα πίτμπουλ, αλλά σίγουρα είναι το ίδιο σκυλί. Τα σημάδια από τις δαγκωματιές είναι ίδια σε όλα τα σκυλιά».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι φιλόζωοι οι αδίστακτοι ιδιοκτήτες των άγριων σκύλων δρουν τη νύκτα. Πλησιάζουν τον περιφραγμένο χώρο και με κάποιο έδεσμα καταφέρνουν να βγάλουν ένα από τα αδέσποτα σκυλιά. Στη συνέχεια λύνουν το δικό τους άγριο σκυλί που επιτίθεται στο δύσμοιρο αδέσποτο. Η μάχη τις περισσότερες φορές είναι άνιση και το άτυχο αδέσποτο πέφτει νεκρό από τις δαγκωνιές του άγριου σκύλου που πιθανόν είναι ράτσας πιτμπουλ.

Ωστόσο ένα αδέσποτο σκυλάκι στάθηκε τυχερό. Πριν από δύο περίπου εβδομάδες οι φιλόζωοι το βρήκαν αιμόφυρτο και μισοπεθαμένο μπροστά από τους παλιούς στάβλους, μερικά μέτρα μακριά από τον περιφραγμένο χώρο.

«Το πήραμε και το πήγαμε αμέσως στον κτηνίατρο» αναφέρει ο Δημήτρης «ήταν σε κακή κατάσταση. Παντού είχε δαγκωματιές… ήταν πολύ άσχημα, μόλις μεταβίας κρατιόταν στη ζωή».

Το σκυλάκι τελικά γλίτωσε αφού νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα σε γνωστή κτηνιατρική κλινική ενώ πλέον έχει μεταφερθεί σε ξενοδοχείο σκύλων μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

«Έχουμε υποψίες ότι κάποιος ασυνείδητος εκπαιδεύει τα σκυλιά του ή τον σκύλο του για να τον βάζει να μετέχει σε παράνομες κυνομαχίες» λέει ο κ. Μπάμπης «πρέπει να έρχεται αργά τη νύκτα, μετά τα μεσάνυκτα, αφού όλη τη μέρα, εγώ ή κάποιος άλλος βρισκόμαστε εδώ και φροντίζουμε τα αδέσποτα. Είναι εγκληματικό αυτό που κάνουν, δεν είναι άνθρωποι αυτοί» λέει με αγανάκτηση.

Οι φιλόζωοι της Καλαμαριάς που με τη συνδρομή του Δήμου περιθάλπουν τα αδέσποτα, έχουν συγκροτήσει ομάδες ώστε να περιπολούν στον χώρο, κυρίως τις βραδινές ώρες μήπως και εντοπίσουν τον ασυνείδητο ιδιοκτήτη του άγριου σκύλου.

Αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες για ιδιοκτήτες άγριων σκυλιών που τους είδαν στην περιοχή, ωστόσο δεν έχουν ούτε αποδεικτικά στοιχεία αλλά ούτε και γνωρίζουν τη ταυτότητα των ασυνείδητων. «θα τον εντοπίσουμε» λέει κατηγορηματικά ο Δημήτρης «αυτό που κάνει είναι απάνθρωπο. Θα τον εντοπίσουμε και τότε θα πληρώσει» καταλήγει με αγανάκτηση.