psomiadis_perifereiarxis_20110114_01Την ενοχή του πρώην νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, για την υπόθεση της μείωσης προστίμων για νοθεία καυσίμων, σε ιδιοκτήτη πρατηρίου πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης. >>>

 

Η υπόθεση επαναδικάζεται μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου, στην καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου, επειδή δεν υπήρχε εμπεριστατωμένη αιτιολογία στην καταδίκη. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα με την αγόρευση του εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι ο πρώην νομάρχης εκμηδένισε τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον πρατηριούχο, κάνοντας κακή χρήση της εξουσίας του.

«Ο πρώην νομάρχης λέει ότι επέβαλε εφτά φορές μεγαλύτερα πρόστιμα από τα ελάχιστα που προβλέπονται, αλλά αποφεύγει να πει ότι τα πρόστιμα που επέβαλε ήταν 58 φορές μικρότερα από το ανώτερο που προβλέπεται. Ουσιαστικά εκμηδένισε τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον πρατηριούχο. Εκανε κακή χρήση της διακριτικής του εξουσίας», είπε.

Στην απολογία του ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι πεθαίνει καθημερινά, γι αυτήν την υπόθεση, μετά από 31 χρόνια λαμπρής καριέρας. «Ένα γυμνάσιο τελείωσα. Τι περισσότερο να ξέρω από τον αρμόδιο αντινομάρχη και τη νομική υπηρεσία; Δεν υπήρχε δόλος ούτε οικονομικό όφελος. Πράξαμε στο πλαίσιο του νόμου», ισχυρίστηκε.

Πρωτόδικα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών –ποινή την οποία διατήρησε και το Εφετείο.