Με το μυαλό στις κάλπες οι πολιτικοί αρχηγοί μαζεύουν δυνάμεις για τη σκληρή προεκλογική μάχη που ουσιαστικά ξεκινά από την Τρίτη του Πάσχα. >>>
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα λάβει το Αναστάσιμο Φως στη Θεσσαλονίκη ενώ στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, το Ναύπλιο, βρίσκεται ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. 
Με το εκλογικό σκηνικό να παραμένει θολό, δύο νέες δημοσκοπήσεις, της MRB για την REAL NEWS και της PULSE για τον Τύπο της Κυριακής καταγράφουν την αδυναμία αυτοδυναμίας, με τα δύο μεγάλα κόμματα να κινούνται σε χαμηλά ποσοστά και τη ΝΔ να διατηρεί μια διαφορά που κυμαίνεται από 4,5 μέχρι σχεδόν 8 ποσοστιαίες μονάδες. Σε υψηλά επίπεδα κινούνται τα κόμματα της Αριστεράς που σχεδόν ισοψηφούν ενώ τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όσο και η Χρυσή Αυγή μπαίνουν άνετα στη Βουλή. Μάχη για την είσοδο στο κοινοβούλιο δίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώ εκτός φαίνεται να μένουν, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις, τα κόμματα τόσο του Γιώργου Καρατζαφέρη όσο και της Ντόρας Μπακογιάννη.
Με αυτά τα δεδομένα λογικό είναι τα σενάρια για την επόμενη μέρα να δίνουν και να παίρνουν.
Ο Αντώνης Σαμαράς εμμένει στην ανάγκη αυτοδυναμίας στοχοποιώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Την Τρίτη θα συνεδριάσει η επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΝΔ και θα «κλειδώσουν» τα ψηφοδέλτια ενώ την Πέμπτη ο Αντ. Σαμαράς θα παρουσιάσει στο Ζάππειο τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση.
Περιοδείες σε όλη τη χώρα έχει σχεδιάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος επιδιώκει την πρωτιά και αφήνει παράθυρο για συνεργασίες.
Η υπόθεση του Α. Τσοχατζόπουλου πάντως θα δημιουργήσει περαιτέρω ένταση στο πολιτικό κλίμα καθώς ήδη η ΝΔ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλο σκάνδαλο υπενθυμίζοντας και τις υποθέσεις Μαντέλη και Τσουκάτου.
Την ίδια ώρα στο κενό φαίνεται να πέφτει η πρόταση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, τόσο προεκλογικά με κοινά ψηφοδέλτια στις μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας, όσο και μετεκλογικά με συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο. Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ήδη απέρριψε τις προτάσεις αυτές ενώ ο Φώτης Κουβέλης μιλά για συνεργασία σε μια αντιμνημονιακή λογική αλλά εντός ευρωπαϊκού πλαισίου.