"Ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος". Την έκφραση αυτή χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Τσάμης, όταν ρωτήθηκε για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει το ΠΑΣΟΚ στους χώρους του ΟΛΘ. >>>

Πρόσθεσε ότι "την Κυριακή θα επιστρέψουν στο Λιμάνι όλοι όσοι παλαιότερα κρεμόντουσαν από τα κάγκελα για να εμποδίσουν την αξιοποίηση και την ανάπτυξη του. Η Θεσσαλονίκη τους θυμάται να δέρνονται με τα ΜΑΤ για να ακυρώσουν μία επικερδή συμφωνία"...
Τη δήλωση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με θέμα τον πολιτισμό και τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης, στην οποία μίλησε και ο υπεύθυνος Πολιτικού Κύκλου Πολιτισμού της Ν.Δ., Βασίλης Γάκης. Παρουσίασε, μάλιστα, φωτογραφίες από ρεπορτάζ της εποχής, με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που τώρα ψάχνουν αγοραστή για το λιμάνι, να 'ναι σκαρφαλωμένα στα κάγκελα, για να αποτρέψουν την -τότε- συμφωνία.

Γιατί συγκέντρωση στη ΔΕΘ
Ο κ. Τσάμης είπε για την επιλογή της Ν.Δ η προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά να γίνει στο χώρο της Δ.Ε.Θ ότι η παράταξη δεν θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στη ζωή της πόλης και πως ο χώρος ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των φίλων του κόμματος. 
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης στάθηκε ιδιαίτερα στη σύμβαση που υπεγράφη  με την ‘’Αττικό Μετρό Α.Ε.’’  για τη δημιοιυργία του Μετρό Θεσσαλονίκης και το πώς δεν τηρήθηκε τίποτα από όσα προβλέπονταν, προκαλόντας προβλήματα τόσο στους  καταστηματάρχες όσο και στην πόλη γενικότερα.
Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ κατηγορόντας για λαϊκισμό και υποσχέσεις χωρίς έργα σε αντίθεση με τη Ν.Δ που ολοκλήρε έργα όπως η ανάπλαση της Νέας Παραλίας, τα έργα του αεροδρομίου ‘’Μακεδονία’’, η ολοκλήρωσης της περιφερειακής οδού  κ.α.
Χαρακτήρισε "άθλια πρακτική του ΠΑΣΟΚ" τα όσα προβλέπονται για τον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης και μίλησε για "κακό χειρισμό" ως προς τις ξένες επενδύσεις. Επεσήμανε την αλλαγή στάσης της ΔΗΜ.ΑΡ για το θέμα των ξένων επενδύσεων στο χώρο και πως είναι η μόνη λύση ένας αξιόπιστος ξένος επιχειρηματίας κατί που από την πρώτη στιγμή τόνιζε η Ν.Δ.

"Κάναμε τον πολιτισμό πολυτέλεια"
Ο Βασίλης Γάκης υπογράμμισε πως φτάσαμε  στο σημείο "να είναι ο πολιτισμός πολυτέλεια ενώ στην πραγματικότητα είναι  ίσως η μόνη διέξοδος στις μέρες μας".
Κατηγόρησε το Υπ. Πολιτισμού για αδιοφορία προς τη Θεσσαλονίκη καθώς σε σύγκριση με τον '‘Νότο’’ η χρηματοδότηση είναι -όπως είπε- μηδενική.
"Τα πολιτιστικά κτήρια και τα μνημεία είναι υπό πλήρη εγκατάλειψη. Ακόμα και το σήμα κατατεθέν της πόλης ο Λευκός πύργος είναι εγκατελελειμένος", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Ακόμα και ο Λευκός Πύργος παραμένει σκοτεινός, αφού οι περισσότερες λάμπες που θα έπρεπε να φωτίζουν το σύμβολο της Θεσσαλονίκης είναι καμένες. Οι επιχορηγήσεις στους φορείς του πολιτισμού μειώθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, ενώ για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης δεν έχει διατεθεί ούτε ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού», 
Τέλος αναφέρθηκε και στην προοπτική δημιουργίας brand name για την πόλη, χαρακτηριζοντάς το αστείο καθώς όπως δήλωσε η πόλη δεν είναι σε θέση να προοθήσει τον πολιτισμό της όπως την πρόταση που έγινε για περιήγηση στα οθωμανικά μνημεία καθώς είναι σε άθλια κατάσταση.