Συνάντηση με τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φέρχοφσταντ, την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Σκυλακάκη. >>>θα έχει σήμερα στις 13:30, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. 
Κατά τη συνάντηση θα παρουσιαστεί στον Πρωθυπουργό το σχέδιο «Ελλάδα 2020» για την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στις 14:30 θα ακολουθήσει η σχετική συνέντευξη Τύπου των Φιλελευθέρων Δημοκρατών στο ξενοδοχείο Electra Pallace (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Πλάκα). 
«Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή υλοποιεί το αυστηρότερο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρώπη. Συντάξεις και μισθοί έχουν περικοπεί δραματικά, οι δημόσιες δαπάνες παραμένουν διογκωμένες, οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να κλείσουν προκαλώντας μαζική ανεργία και οι πολίτες δεν βλέπουν τέλος σε αυτήν την κρίση. Εν τω μεταξύ, οι εθνικές εκλογές προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ τα παλιά πολιτικά κόμματα έχουν πλέον λίγα να προσφέρουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και τονίζεται πως «οι Έλληνες πρέπει να κάνουν μια ριζοσπαστική ρήξη με το παρελθόν». 
«Η κρίση προσφέρει μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και καινούριες προοπτικές για το μέλλον. Όμως, υποχρεούται και η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει αλληλεγγύη και υποστήριξη (χρηματοοικονομική και τεχνική) για να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.