Για μια ακόμη αναμέτρηση ετοιμάζονται τα δύο μεγάλα κόμματα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σήμερα θα δώσουν τη μάχη των εντυπώσεων με τα ψηφοδέλτια επικρατείας. >>>Ο αγώνας για τους υποψηφίους φαινομενικά εύκολος, αφού δε χρειάζονται σταυρό, όμως με το ισχύον εκλογικό σύστημα για να βγουν 4 βουλευτές το κόμμα χρειάζεται τουλάχιστον 23%. Πέραν όμως από το θέμα της εκλογής, στα ψηφοδέλτια Επικρατείας εκείνο που παραδοσιακά παίζει ρόλο είναι ο συμβολισμός και η «έκπληξη». 
Ας δούμε τι πληροφορίες υπάρχουν λίγες ώρες πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις των κομμάτων. 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τη Συγγρού ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Σε αυτό κατάληξε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ο οποίος δέχτηκε τις εισηγήσεις των συνεργατών του, προκειμένου με την κίνηση αυτή να σηματοδοτηθεί η προτεραιότητα της ΝΔ για κάθαρση στον πολιτικό βίο, μετά και τις αποκαλύψεις για το σκανδαλο με τον Α. Τζοχατζόπουλο.
Σημαία της ΝΔ όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιτελείς του τριτου ορόφου της Συγγρού είναι η κάθαρση και η απονομή δικαιοσύνης. Για την θέση του επικεφαλής είχαν βολιδοσκοπηθεί απο τον ίδιο τον Πρόεδρο οι Β. Μαρκεζίνης, Κ. Δημουλά και Χ. Στεφανάδης οι οποίοι όμως δεν απεδέχθησαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις αμέσως επόμενες θέσεις είναι ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, καθώς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε τιμητική, μη εκλόγιμη θέση.
Μέχρι την ύστατη ώρα πάντως ο πρόεδρος του Κόμματος κρατάει κάποια «χαρτιά» κλειστά προκειμένου να κάνει την (επικοινωνιακή) έκλπηξη.
Στο άλλο στρατόπεδο, τώρα στην Ιπποκράτους ποντάρουν πάρα πολλά στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, το οποίο πιστεύουν ότι θα σηματοδοτήσει την ανανέωση του κόμματος υπό τον νέο αρχηγό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Η ανακοίνωση θα γίνει σήμερα το μεσημέρι σε ειδική τελετή στην Ιπποκράτους. 
Η συμμετοχή της κυρίας Φώφης Γεννηματά θεωρείται δεδομένη. Ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει το δικαίωμα απεριόριστων εμφανίσεων στον Τύπο. Επίσης έχει θεωρηθεί επιτυχημένη επιλογή, αφού είναι αναγνωρίσιμη και παραμένει δημοφιλής σε μεγάλη μερίδα του κόσμου. Πιθανότατα να τοποθετηθεί στην δεύτερη ή τρίτη θέση.  
Ένα άλλο πρόσωπο που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να συμμετέχει είναι ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προερχόμενος από την Νεολαία του κόμματος, στενός συνεργάτης του προέδρου από το 2007, και επιχειρηματίας.
Ο κ. Βενιζέλος ενδέχεται να έχει στο ψηφοδέλτιο ανθρώπους του πνεύματος σε εκλόγιμη θέση. Καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί που παραβρέθηκαν στην ομιλία του στο Μουσείο Μπενάκη ίσως κάνουν αποδεκτή την πρότασή του. Μερικά από τα ονόματα που έχουν συζητηθεί είναι οι Πέτρος Μάρκαρης, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, Χρήστος Νικολόπουλος, Μανουέλα Παυλίδου, Ναπολέων Μαραβέγιας. 
Τέλος αναμένονται ονόματα – έκπληξη, αφού το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το έχει πάρει πάνω του και η κατάρτισή του αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό στην Ιπποκράτους.