Σε αδιέξοδο βρίσκονται τα Αθλητικά Κέντρα της Θεσσαλονίκης, μετά από τη μειωμένη επιχορήγηση από το αρμόδιο Υπουργείο. Τα χρήματα που δίνονται δε φθάνουν ούτε για το... ρεύμα και, ο χειμώνας που έρχεται, προμηνύεται ιδιαίτερα δριμύς... Τα αθλητικά κέντρα -ειδικά τα κολυμβητήρια- θα πρέπει να >>>
ζεσταθούν και μέτρα - ασπιρίνες, όπως η διάθεσή τους σε άλλους φορείς, δε σώζουν την κατάσταση, αλλά φαίνονται ως προεκλογικά πυροτεχνήματα.
Τα αθλητικά κέντρα ελέγχονται από έναν νέο φορέα: Το ΝΠΔΔ «Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης», προήλθε από την κατάργηση και τη συγχώνευση των ΝΔΠΠ Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο, Ε.Γ. Μίκρας, Ναυταθλητικό Αθλητικό Κέντρο και Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι προσπάθειες για την εξεύρεση πόρων είναι τεράστιες, καθώς το κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια. 
Μάλιστα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που κληρονόμησε ο νεοσύστατος φορέας ήταν υψηλές και αφορούσαν οφειλές προς τη ΔΕΗ, την ΕΥΑΘ και την ΕΠΑ.
Με μια γρήγορη ανάλυση το ποσό που απαιτείται για την κάλυψη των βασικών αναγκών των Αθλητικών Κέντρων, αγγίζει τα 5  εκατ. ευρώ. 
Το θέμα έφθασε ως τη Βουλή. Ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θ. Καράογλου κατέθεσε επερώτηση και υπογραμμίζει την άσχημη οικονομική κατάσταση των αθλητικών κέντρων, που τα οδηγεί σε μαρασμό. "Εάν λάβουμε υπόψη, ότι η επιχορήγηση του αρμόδιου Υπουργείου είναι της τάξης των 2 εκατ. ευρώ, αντιλαμβανόμαστε την ανεπάρκεια των χρημάτων και τα τεράστια προβλήματα, που θα προκύψουν στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών κέντρων. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να ενεργήσει άμεσα, έτσι ώστε να μην οδηγηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλη, που φιλοξενούν εκατοντάδες αθλούμενους, σε αναστολή λειτουργίας", τονίζει ο κ. Καράογλου.
Ρωτά, δε τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σωρευμένα προβλήματα των αθλητικών κέντρων της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της μειωμένης επιχορήγησης;