Τον κίνδυνο συσσώρευσης απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης το Σαββατοκύριακο επισημαίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς κλειστός παραμένει από χθες το βράδυ ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, λόγω  της 24ωρης απεργίας  των εργαζομένων του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού  Θεσσαλονίκης. >>>


Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, συνέπεια των κινητοποιήσεων ήταν να εξυπηρετηθεί μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός δέκα απορριμματοκιβωτίων και τα οχήματα  του δήμου να επιστρέψουν στο ΣΜΑ χωρίς να ολοκληρώσουν το έργο τους.  

Όπως αναφέρεται πάντως, οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε αναμονή ώστε -ανάλογα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή 6 Απριλίου, το απόγευμα- να δράσουν άμεσα και να διατηρήσουν την καθαριότητα στην πόλη.

Έκκληση στους δημότες να περιορίσουν όσο είναι δυνατόν την απόρριψη των απορριμμάτων στους κάδους όσο ισχύουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις απευθύνει ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς,  ο οποίος σημειώνει ότι οι υπηρεσίες Καθαριότητας θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να διατηρηθεί η ευπρεπής εικόνα της πόλης και θα υπάρξει μέριμνα σε επιβαρυμένες περιοχές και στο Εμπορικό Ιστορικό Κέντρο.
         
Να σημειωθεί ότι οι δημότες μπορούν να απευθύνονται για έκτακτες ανάγκες στα τηλέφωνα 15192 και 2310 494-500.

Α.Α.