Δεν είναι μόνον η έλλειψη μέτρου που διακρίνει αρκετούς πολιτικούς. Μπορεί να μην έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, αδυνατούν όμως να προφυλάξουν τους εαυτούς τους από αλαζονικές και προσβλητικές, στην καλύτερη περίπτωση, συμπεριφορές. >>>
Αφορμή η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου και η τραγικότητά της μέσα στη σημερινή πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. 
Μετά τις αδιανόητες δηλώσεις του Πάνου Μπεγλίτη, πρώην εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικού στελέχους επί Γιώργου Παπανδρέου: «Το αν είχε χρέη ή δεν είχε είχε χρέη, το αν τα έφαγαν τα παιδιά του ή τα έφαγε ο ίδιος, σεβασμός σ' αυτές τις περιπτώσεις...», ήρθε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος να προκαλέσει την κοινή γνώμη, με τοποθετήσεις που ντροπιάζουν κάθε Έλληνα. 
Μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο του ΣΚΑΙ ο κ. Κουκουλόπουλος, αφού ξεκίνησε ...στιλιζαρισμένα με αναφορές περί "αφωνίας, περισυλλογής, προβληματισμού" κλπ για το τραγικό συμβάν, προχώρησε σε ερμηνείες για το ιδιόχειρο σημείωμα του 77χρονου: «Μιλά στο όνομα πολλών, γιατί προφανώς ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός, όσα χρόνια κι αν περάσουν από τη σύνταξή του, δεν ψάχνει ποτέ στα σκουπίδια»!
Δεν έφτανε όμως αυτή η αναφορά, καθώς ο εκλεγόμενος στην Κοζάνη κ. Κουκουλόπουλος βρήκε ως κατάλληλη την περίσταση για να αφήσει αιχμές ακόμη και για έναν εκλιπόντα για τις ...φαρμακευτικές δαπάνες! 
«Εάν ο ίδιος άνθρωπος είχε άλλη προσέγγιση, θα μπορούσε να μας βοηθήσει και πολύ καλά για το πώς τα 4 δισ. του 2004 για δαπάνες φαρμάκου έγιναν 9 δισ. μέσα σε λίγα χρόνια»... 
Ορισμένες συμπεριφορές ξεπερνούν πλέον κάθε δυνατότητα κριτικής...
_______________________________________________________
Από το Πρώτο Θέμα